У Києві пройшов турнір пам'яті Андрія Баля

В турнірі взяли участь 16 команд

Минулими вихідними у Києві в спортивному залі ліцею «Логос» відбувся четвертий дитячий футбольний турнір пам'яті захисника київського «Динамо» та збірної СРСР, тренера збірної України Андрія Баля.
У турнірі під егідою Київської міської федерації футболу та Федерації футболу України взяли участь наступні колективи: «Лівобережжя», ДЮСШ № 10, «Дарниця 323», «Чемпіон», «Гімназія 237», «Лівий берег», «Бортничі», «Атлет-2», «Чемпіон-2», «Оболонь», «Дарниця», «Восход», «Логос», «Атлет-1», «Добро», команда Л. Яшина.
Участь у відкритті турніру взяли легенди українського футболу та друзі Андрія Баля - Олег Блохін, Геннадій Литовченко, Анатолій Дем'яненко, Володимир Лозинський, Микола Павлов, Володимир Безсонов.
Під час турніру, поки малеча проводила свої матчі, поділився враженнями від змагань та згадав часи спільної роботи з Андрієм Балем Олег Блохін: «Дуже приємно, що відбуваються такі турніри. Під час мого дитинства подібних змагань не було. Ми просто грали у футбол на асфальті у дворах. Це гарна справа. Дитячий футбол зараз починається дуже рано. В Іспаніі дітлахів набирають у секції вже з п'яти років. Тому, мабуть, нам також можна перебирати цей досвід. Не варто одразу їх грузити «фізикою», нехай просто грають у футбол, як-от сьогодні на цьому турнірі. Хто виграє, то не головне, головне - участь. У нас був турнір Колотова, проводяться меморіали Віктора Баннікова, Валерія Лобановського...
Якщо ми не будемо забувати наших легенд, на таких турнірах зростатимуть і майбутні зірки українського футболу. Без пам'яті, яка в нас є, не буде майбутнього. І ми маємо наступним поколінням розказувати, які в нас були здобутки, хто як грав і чого досяг.
Не в кожній країні є три живі володарі «Золотого м'яча». Тому нашим дітям треба показувати фільми про наших зірок і розповідати їм, що є не тільки Мессі з Роналду. Тому такі турніри - гарна справа. Для мене Андрій Баль був не тільки партнером по «Динамо» та збірній СРСР. Він був моїм другом, моїм помічником у збірній України, на клубній роботі. Я завжди дивувався його дружелюбності. Він нікого не забував, усім дзвонив. Ще одна риса, яка мені в ньому запам'яталася, - це те, що він не вмів сваритися. Так, ми сперечалися, але щоб посваритися - з ним такого не було ніколи. Він був дуже професійним тренером. Без таких помічників ми б не досягли того, чого досягли на чемпіонаті світу в Німеччині».
Голова Всеукраїнського об'єднання тренерів з футболу Микола Павлов подякував друзям Андрія Баля за те, що вони вже четвертий рік поспіль підтримують дитячий турнір пам'яті видатного футболіста: «На початку 90-х, коли він закінчував грати і починав тренувати, наші команди їздили на збори до Ізраїлю. Так от, Андрій завжди зустрічав нас, був дуже гостинним. Він був дуже порядною людиною, чуйною, і я не пам'ятаю, щоб із ним хтось колись сварився. Навколо нього завжди була приємна аура, він збирав друзів із посмішкою».
Виталий Петровский Источник: Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 19 мая 2024, 01:00 32

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует главный поединок супертяжелой весовой категории в боксе за 25 лет