Горан ГАВРАНЧІЧ: «В Спартаку пропонували більше, ніж в Динамо»

Але сербський футболіст вирішив залишитись в київському клубі

40-річний екс-захисник київського «Динамо» Горан Гавранчіч розповів, чому свого часу відповиввся від переходу в московський «Спартак».

- У 2005-му році вами цікавився Спартак. Чому той трансфер зірвався?
- Свого часу я змінив Црвену Звезду на Партизан. Тоді за Спартак грав Неманья Відіч, мій партнер по центру оборони збірної Сербії. Вони просто хотіли створити таку пару у Спартаку. Я не пристав на цю пропозицію, розмовляв з Ігорем Суркісом. Він запропонував мені новий контракт, який виявився меншим, ніж спартаківський. Ніколи не розповідав, але зараз можна про це сказати. Я обрав київське Динамо і своїми іграми показував, що люблю цю команду. Можливо, останні два роки в Києві не були найкращим для мене. Потім прийшов Юрій Сьомін, він не підтримав мене, не розраховував на мене і я поїхав у ПАОК. В Салоніках були проблеми з фінансами, не платили зарплатню, але і цього разу Ігор Суркіс прийшов на допомогу і виплатив мені кошти. Як я можу ображатися на Динамо після такого?

- Ви багато втратили, відмовивши Спартаку?
- Якщо порівнювати з Динамо, то кияни у новому контракті давали 70% від того, що пропонували у Москві. Я хотів залишитися, але фінанси не були на першому місці. Мене цікавило, як розвиватиметься клуб. На жаль, не все вдалося.

- В той момент ви розуміли, що для фанатів Динамо Спартак є особливим подразником?
- У нас були чудові відносини з фанатами Динамо. Я не хочу говорити красивих слів. Але як я міг бути невдячним і не поважати їх? Я їх любив, а вони поважали мене. Люди підходили на вулиці, підтримували, давали сили. Коли майже повний стадіон скандує твоє ім'я, це важко передати словами. Думаю, мало людей і навіть спортсменів переживали таке. Своє ставлення я показав тим, що залишився у Києві. Все, це моя позиція. Коли тепер бачу фан-сектор Динамо, то сильно радію - помітно, що вони тепер ще більше організовані, ніж у мої часи. Може, тоді вболівальників критикували за слабку відвідуваність, просто хотілося більше підтримки. На матчах Ліги чемпіонів все було супер, а от в чемпіонаті Україні проти слабких команд, які протягом всієї гри відбиваються, було трохи складно без сильної підтримки. Проте фанати Динамо для мене - найкращі. Вони для мене багато значать. Бажаю всьому фан-сектору тільки добра. Я завжди з вами.

Гавранчіч грав за «Динамо» з 2001-го до 2008-го року.

Михаил Шаповалов Источник: Football.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 28 сентября 2024, 20:19 7

Лупашко высоко оценил соперника

Комментарии