Жіноча студентська збірна України програла росіянкам у фіналі ЧС

Підопічні Олега Шайтанова стали срібними призерами чемпіонату світу серед студентів

У жіночому фіналі чемпіонату світу серед студентів зійшлися жіночі студентські збірні України та Росії. Ці команди вже зустрічались у рамках групового етапу. Тоді підопічні Олега Шайтанова обіграли росіянок з рахунком 2:1 завдяки двом голам Юлії Дударчук. Тому, можна було сподіватись на щось подібне і тепер.

Нагадаємо, до фіналу українки вийшли, перегравши збірну Франції.

На жаль, нашим сподіванням не судилося справдитись. Збірна Росії по ходу першого тайму взяла ініціативу в свої руки та почала шукати ключі до воріт Цикаленко. Однак, голкіпер збірної України в кількох епізодах відіграла наднадійно, рятуючи свою команду від голу. Та, на жаль, в одному з моментів Цикаленко все-таки виявилась безсилою. Незадовго до кінця першого тайму росіянки заробили штрафний (а для українок він перетворився на п'ятий фол). І саме після цього «стандарту» збірна Росії відкрила рахунок. Ваддамо належне українським футзалісткам, які не знітились та спробували одразу зрівняти рахунок, однак в атаці у підопічних Олега Шайтанова справи йшли не найкращим чином.

А на початку другого тайму у ворота Цикаленко влетів другий м'яч. І знову - після розіграшу штрафного. Скориставшись своєю перевагою в рахунку, росіянки почали грати більш спокійно, ніби запрошуючи українок атакувати. Однак, у «синьо-жовтих», як і раніше, мало що виходило попереду. Натомість Росія могла ще кілька разів збільшити свою перевагу. Ближче до кінця другого тайму збірна України перейшла на гру з п'ятим польовим однак і розіграш штучної більшості не приніс результатів. А коли за дві хвилини до сирени Дубицька отримала червону картку, то стало ясно, що навряд чи нашій збірній вдасться створити диво. Так і сталося. Отже, 2:0 на користь збірної Росії.

Таким чином, жіноча студентська збірна України посіла друге місце.

Александр Тишура Источник: Ассоциация футзала Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 17:20 10

Настоящая классика европейского клубного футбола

Комментарии