Юнацька ватерпольна збірна України стартує на турнірі у Словаччині

Українські ватерполісти готуються до кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи-2019

Юнацька збірна України U-16 з водного поло, яку очолюють львівські фахівці Віктор Момот і Євген Наумчик, сьогодні, 24 серпня, у Словаччині стартує на традиційному міжнародному турнірі Memoriál Juraja Кrajčíka - 2018, який пройде на водному майданчику Муніципального басейну міста Топольчани.

Суперниками українців будуть однолітки чотирьох місцевих клубів - KVP Nováky, Pirana SK Topoľčany, KVP Kúpele Piešťany і ŠK Hornets Košice, а також угорський Pécs, повідомляє dynamolviv.com.

Згідно з Регламентом, команди зіграють турнір в одне коло, який триватиме три дні. У п'ятницю та суботу, 24 і 25 серпня відповідно, буде проведено по два тури - зранку і ввечері, а в неділю, 26 серпня, відбудеться п'ятий, заключний тур. В разі рівної кількості набраних очок місця будуть розподілятися за особистими зустрічами. Коли і цей показник однаковий, до уваги братиметься різниця закинутих і пропущених м'ячів у всіх іграх турніру. До Словаччини тренери української збірної Віктор Момот і Євген Наумчик взяли 16 ватерполістів - двох воротарів та 14 польових гравців. Загалом у команді є вихованці шести ватерпольних шкіл - Одеси, Маріуполя, Львова, Харкова, Ужгорода та Дніпра. А найбільше представництво, шість чоловік, у таборі «синьо-жовтих» має Львівське училище фізичної культури.

До вашої уваги склад юнацької збірної України U-16 на турнірі Memoriál Juraja Кrajčíka - 2018:

воротарі - Даніїл Коваленко (Маріуполь), Захарій Федорко (Львів);

польові гравці - Нікіта Вдовіченко (Одеса), Володимир Булачек, Ігор Якубець, Віталій Степанюк, Владислав Панченяк, Чінгіз Агаджанов (усі п'ятеро - Львів), Кирило Пишка, Дмитро Пантелеймонов, Річард Гедеш (усі троє - Ужгород), Ігнат Маймулін, Максим Горудко, Дмитро Ашанін (усі троє - Харків), Максим Гончаров, Руслан Ковальов (обоє - Дніпро);

тренери - Віктор Момот, Євген Наумчик.

Додамо, що додому українська збірна повернеться 27 серпня. А вже наприкінці вересня - початку жовтня на підопічних Віктора Момота і Євгена Наумчика чекає ще один контрольний старт - міжнародний турнір «Кубок Президента» у столиці Молдови Кишиневі. Кваліфікаційний турнір першості Європи-2019, до якого готуються «синьо-жовті», пройде у травні наступного року.

Нагадаємо, в липні збірна Сербії стала чемпіоном Європи.

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Олимпийские игры | 27 июля 2024, 17:21 8

Украинки не сумели выиграть свои сражения