Олег ЛУК’ЯНЕНКО: «ХІТ ставить перед собою максимальні завдання»

Виконавчий директор «ХІТа» розповів про підготовку київської команди до нового сезону

Виконавчий директор «ХІТа» Олег Лук'яненко розповів про підготовку столичної команди до нового сезону та її турнірні завдання.

- Розкажіть про плани підготовки «ХІТа» до нового сезону в Екстра-лізі.
- Підготовка команди розпочалася з поглибленого медогляду. Це відбулося наприкінці липня. Декілька днів команда тренувалася у Києві. Після того на початку серпня провели повноцінний тижневий навчально-тренувальний збір у Броварах, під час якого хлопці мали дворазові тренування та теоретичні заняття.

Тиждень тому команда провела чотири повноцінні спаринги на міжнародному турнірі на призи Валерія Водяна в Одесі. Серед суперників були місцевий «Епіцентр К Авангард», «Кардинал-Рівне», а також двічі команда зустрічалася з кишинівським «Динамо». Зрештою, нам вдалося завоювати цей трофей. Нині команда перебуває у Гомелі. У Білорусі клуб зіграє з чемпіоном Вірменії - «Лео», а також двома місцевими колективами - «БЧ» та віце-чемпіоном Білорусі - «ВРЗ». Після його завершення команда повернеться до столиці України і cконцентрується на підготовці до поєдинку першого туру Екстра-ліги з «АРПИ Запоріжжя».

- Розкажіть про новачків, які поповнили склад «ХІТа» у міжсезоння.
- Кольори «ХІТа» з нового сезону захищатимуть Олександр Сухов та Віталій Дзюба, які до того виступали за «ІнБев/НПУ». Окрім того, з «Титана» до складу нашої команди перейшов Орест Боргун. Сподіваюся, що новачки стануть підсиленням для нашого колективу.

- Щодо клубної структури на майбутній рік. Чи матиме «ХІТ» другу команду і в яких змаганнях вона братиме участь?
- Ми маємо другу команду. Минулоріч вона була учасником чемпіонату міста Києва. Її головне завдання - пошук талановитих футзалістів у місті Києві, а також можливість ігрової практики для футзалістів, які з тих або інших причин не потрапляють до основного складу. Поки складно відповісти на питання щодо того де гратиме команда. Ми плануємо брати участь у першості Києва та київській зоні Другої ліги, якщо така буде.

- Які завдання ставите перед собою на Екстра-лігу та Кубок України?
- «ХІТ» ставить перед собою максимальні завдання - боротьбу за чемпіонство та перемога у Кубку України.

- З цього сезону проводитиметься новий турнір - Кубок ліги. Яке Ваше ставлення до цього змагання?
- Ця ідея цікава для молодих футзалістів. Шанс для них випробувати свої сили на тлі команд Екстра-ліги. Все залежить від завдань учасників. Деякі команди можуть грати юнаками (U-17 або U-19). Інші - ставити переможну мету та виходити на матчі основним складом. Подивимося як цей турнір розвиватиметься і, звісно, будемо його учасниками.

- Яке Ваше ставлення до нового формату майбутнього сезону Екстра-ліги?
- Все нове завжди є цікавим. Я сподіваюся, що цей формат зможе прижитися і буде далі розвиватися. Ставлення нашої команди - позитивне!

- Кого вважаєте фаворитом сезону і назвіть клуб, який може вистрілити?
- Важко сказати хто є фаворитом. Всі команди можуть зробити сюрприз. Сподіваюся, що чемпіонат буде цікавим і переможе найсильніший. Вірю, що «ХІТ» вирішить завдання, які поставив президент клубу.

Читайте також: Валерій ЛЕГЧАНОВ: «Сподіваюся, Енергія проведе сезон стабільно»

Александр Тишура Источник: Ассоциация футзала Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 08 мая 2024, 09:39 2

Кирилл Фесюн покинет «Колос»