Воловик, Годін, Кополовець, або Чому варто слідкувати за Другою лігою

Sport.ua розповідає про відомих персонажів поточного чемпіонату Другої ліги

Команди Другої ліги провели вже по три поєдинки і серед учасників першості є відомі особистості, які раніше не тільки засвітилися у вищому дивізіоні, а й залишили яскравий слід у українському футболі. Саме про таких людей піде розповідь в сьогоднішньому матеріалі.

ВЕРЕС

Головною зіркою рівненського клубу є 25-річний вихованець київського «Динамо» Антон Котляр. У сезоні 2015/16 він засвітився у складі кам'янсько «Сталі», з якою пройшов шлях із Другої ліги до вищого дивізіону. У минулому році він виступав у складі першолігового «Геліосу», який припинив існування влітку. Також Антон виступав у Білорусі, де захищав кольори «Нафтана». Наразі Котляру лише 25 років і він знову розпочинає шлях із Другої ліги.

МИНАЙ

У складі дебютанта професіонального футболу грає низка відомих гравців. По-перше, це Михайло Кополовець, який здобув славу у «Карпатах». За свою кар'єру Михайло провів багато матчів у складі львівської команди на найвищому рівні, також має досвід виступів у Німеччині. Звичайно, це головна зірка не тільки клубу із Закарпаття, а й всієї Другої ліги.

Також не менш відомий і Ігор Ощипко, який має за своїми плечима досвід виступів за «Шахтар», «Карпати», молдовську «Зорю» та болгарський «Ботев» та виклик до національної збірної України.

32-річний захисник Олег Допілка у 2016 році міг завершити кар'єру, але після того, як залишив «Зірку», відгукнувся на пропозицію «Миная» і розпочав виступи у аматорській лізі. Вже через два роки разом із новою командою виступає у Другій лізі. Раніше Допілка пограв у «Динамо», «Кривбасі», «Олександрії», також має досвід виступів за різні збірні України.

Засвітилися у еліті воротар Дмитро Бабенко, півзахисник Владислав Микуляк та нападник Анатолій Нурієв.

ПОДІЛЛЯ

Головна зірка клубу із Хмельницького - Олександр Воловик. Відомим 32-річний захисник став завдяки виступам за донецький «Металург», після чого отримав запрошення від «Шахтаря». Втім, заграти у складі «гірників» не зумів» і відправився до Бельгії, де грав за клуб «Ауд-Хеверле» із міста Левен. Перед поверненням на Хмельниччину, Олександр грав ще й у Казахстані, але ні в «Актобе», ні в «Ажийську» надовго не затримався.

МЕТАЛУРГ З

Вихованець запоріжського «Металурга» Олексій Годін цього сезону розпочав виступи у Другій лізі. 35-річний півзахисник захищає кольори новоствореного «Металурга». Годін більшу частину своєї кар'єри провів саме у рідному клубі. Відзначимо, що він в 2016 році був заявлений на чемпіонат Криму за «ТСК-Таврію», одначе провів лише один матч за симферопольську команду і через травму залишив окуповану територію.

ЧЕРКАЩИНА-АКАДЕМІЯ

У складі черкащан виступає Роман Локтіонов. 31-річний форвард має досвід виступів у вищому дивізіоні за «Ворсклу» та «Зірку». Загалом же Локтіонов багато пограв у Першій лізі, виступаючи за «Олександрію», алчевську «Сталь» та «Зірку».

ПОЛІССЯ

У складі житомирської команди є три гравці, які свого часу засвітилися в еліті. Це 33-річний захисник Павло Іванов, 34-річний захисник Ігор Чередниченко та 30-річний нападник Вадим Шаврін.

Іванов дебютував в эліті у 2004-му році - у складі «Оболоні». Після цього деякий час грав у Білорусі, а також клубах Першої ліги. До эліти повернувся через 10 років у складі «Олімпіка». Також в Прем'єр-лізі пограв у складі ужгородської «Говерли», кольори якої захищав у сезоні 2015/16. Игор Чередніченко сім років провів у складі «Олександрії», а Шаврін у 2007-му році дебютував у Прем'єр-лізі в складі «Шахтаря» - в останньому матчі чемпіонату України сезону 2006/07. Однак після цього в основному складі «гірників» не з'являвся.

Павло СОЛОВЕЙ

Сергей Цыба Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 18:41 0

Все матчи пройдут в один день

Комментарии