Легка атлетика. Золоті дублі Смелика, Прищепи та Сердюк

В Луцьку завершився чемпіонат України

Завершився чемпіонат України, який назвав найкращих легкоатлетів країни 2018 року, а також був вирішальним етапом відбору на головний старт сезону - чемпіонат Європи (6-12 серпня, Берлін).
В останній день чемпіонату було розіграно 12 комплектів нагород. Дніпрянка Анна Рижикова (Ярощук) до срібла, здобутого на 400-метрівці, додала золото у бігу на 400 метрів з бар'єрами. Причому виграла вона його з найкращим своїм результатом в сезоні - 55,39. У чоловіків на цій дистанції до останніх метрів за перемогу сперечалися черкащанин Денис Нечипоренко та Данило Даниленко з Волині. Денис виявився на 23 соті швидшим (50,34 проти 50,57), але цей час для обох хлопців став рекордом сезону.
Лише фотофініш зміг визначити переможницю та призерок у бігу на 200 метрів. Електроніка показала тисячні долі секунди переваги харків'янки Аліни Калістратової над киянкою Тетяною Мельник - у обох час 23,55. На одну соту від них відстала луганчанка Єлізавета Бризгіна, на три - киянка Яна Качур. А от у чоловіків тут боротьби не вийшло - як і на стометрівці, золоту нагороду здобув Сергій Смелик з Донеччини (20,50).
Також з двома золотими нагородами повертається на рідну Рівненщину чинна чемпіонка Європи Наталія Прищепа. Напередодні вона стала найкращою з бігу на 800 метрів, а зараз виграла і 1500 м - 4.23,21. У чоловіків у гострій боротьбі на самому фініші Олег Каяфа з Київщини буквально вигриз перемогу у свого земляка Володимира Кица (3.46,04 проти 3.46,47). Зовсім поруч був і одесит Юрій Кіщенко (3.46,65).
Цікавою вийшла боротьба у у бігу на 5000 метрів у жінок. Практично всю дистанцію з великим запасом лідирувала харків'янка Юлія Шматенко. Проте на самому фініші її випередила Олена Сердюк (15.58,18 проти 15.59,58), яка, нагадаємо, напередодні була найкращою на удвічі довшій дистанції.
У потрійному стрибку у жінок вже в першій спробі бронзова призерка Олімпійських ігор та чемпіонка світу Ольга Саладуха з Донеччини захопила лідерство і його не віддала - 14.19. Хоча ще одній донеччанці Анні Красуцькій, яка вдруге за місяць оновила особистий рекорд, вдалося дуже близько наблизитися до Ольги - 14.15.
А от у чоловіків тут вирішила все остання спроба. Спочатку киянин Андрій Станчев відібрав лідерство у Олександра Малосілова з Донеччини - 16.09. Але шостим стрибком Малосілов здобув таки чемпіонство - 16.35.
В метанні диска у чоловіків боротьби не вийшло. Тут поза конкуренцією був харків'янин Микита Нестеренко - 62.56. А от у жінок долю золота визначили усього десять сантиметрів: воно дісталося одеситці Вікторії Савицькій (53.52), а у Вікторії Клочко з Дніпра - срібло (53.42).
Командний залік чемпіонату виграла збірна Києва. Друге місце посіли представники Київщини, третє - Харківщини.
Додамо, що в рамках чемпіонату України також проводився командний чемпіонат України з багатоборств. Його виграли львів'яни.
Результати першого, другого и третього дня.
Виталий Петровский Источник: Федерация легкой атлетики Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 15:51 5

«ПСЖ» рассматривает трансфер Андрея летом