ФФУ планує дискваліфіковувати гравців за футбольний сепаратизм

Федерація відреагувала на участь українського клубу в так званому КС серед невизнаних територій

Федерація футболу України відреагувала на участь українського клубу «Карпаталья» (по-угорському «Закарпаття») в так званому «Кубку світу» серед невизнаних територій.
«Поведінка всіх українських футболістів, які брали та братимуть участь у матчах, що проводяться під егідою організації ConIFA (Конфедерація незалежних футбольних асоціацій), у тому числі - так званому «Кубку світу», і внесені до бази даних Федерації футболу України, буде розглянута дисциплінарними органами Федерації футболу України.
За підсумками такого розгляду проти цих футболістів будуть застосовані санкції, зокрема - дискваліфікація, після якої гравці не зможуть заявлятися до участі ні в аматорських, ні у професіональних турнірах, які проходять на території України під егідою ФФУ.
Також закликаємо правоохоронні органи України звернути увагу на факт участі зазначених гравців у змаганнях, організованих ConIFA, та перевірити їхні дії на предмет пропаганди сепаратизму та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України», - сказано в офіційній заяві.
Раніше профільний міністр Ігор Жданов закликав СБУ відреагувати на сепаратизм в українському спорті.
Владимир Клепач Источник: Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Олимпийские игры | 04 августа 2024, 07:01 10

3 августа сборная Украины по фехтованию завоевала золото Олимпиады-2024 в Париже

Комментарии