Дніпро поступився Мавпам у другому матчі фінальної серії Суперліги

Команда Максима Міхельсона знову вирвала перемогу на останніх секундах гри

Хід гри
Команди дуже жваво провели стартовий відрізок гри, який виграли гості. Команда Максима Міхельсона на медіа тайм-аут пішла за переваги у рахунку 14:9, реалізувавши 50% кидків з гри, та закинувши два триочкових. Вирівняв становище власноруч Станіслав Тимофеєнко, який за стартові 6 хвилин матчу встиг набрати 11 очок, однак швидко отримав 2 фоли і кінець чверті додивлявся з лави. «Дніпро» краще провів другу частину десятихвилинки, отримавши 3 очки переваги перед заключною чвертю.
У дебюті другого відрізку гри «Дніпро» швидко довів свою перевагу до 7 очок, на що «Мавпи» відповіли тайм-аутом на першій хвилині чверті. Після екстреної хвилини від Міхельсона гостям вдалося зупинити ривок суперника, однак усю десятихвилинку черкащани провели у ролі наздоганяючих. Гра стала більш в'язкою, менш результативною - господарі мали 3-4 очки переваги. Мавпи, незважаючи на суттєву перевагу на щитах, (гості за першу половину зробили на 10 підбирань більше за суперника) так і не змогли дістати «Дніпро». Команда Журавльова завершила половину, маючи в активі символичне 1 очко переваги.
Пропустивши міні-ривок від «Мавп» у дебюті другої половини, «Дніпро» після тайм-аута Журавльова прибрав гру до своїх рук. Господарі додали у захисті і повернули собі лідерство. Якщо б не три дальніх влучання гостей - два з яких черкащани зробили з сиреною - «Дніпро» мав би двозначну перевагу, але триочкові Белфілда та Липовцева допомгли гостям не відпустити суперника у відрив перед вирішальним відрізком гри.
У дебюті заключної десятихвилинки іксфактор «Мавп» у цьому матчі Оскар Белфілд відзначився ще двома влучними триочковими, а данк Конате збільшив перевагу гостей. «Дніпро» не дозволив супернику відразу втікти у відрив, але потім гру у свої руки взяв Кольченко: купа влучних штрафних, ендван на екваторі десятихвилинки. А влучний триочковий Липовцева за 3:30 до фінальної сирени вивів гостей впере на 8 очок.
Однак «Дніпро» продовжив боротися і більш того відіграв відставання - влучний триочковий Тимофеєнка за півтори хвилини до кіця гри завершив останній ривок господарів у цьому матчі. На початку заключної хвилини гри Девіс двічі влучив з лінії, Глєбов у наступній атаці, вязвши на себе гру, не зумів обіграти Липовцева, а Кольченко відповів фірмовим індивідуальним проходом у фарбу та влучним середнім - у мавп +4 за півхилини до кінця матчу.
Усі спроби «Дніпра» відіграти відставання не увінчалися успіхом. «Мавпи» зберегли переможний результат і виграли другий виїзний матч фінальної серії. Переможець регулярного чемпіонату після поразки у першому матчі чемпіонської серії програв і у другій грі, яка йшла більше двох годин.
Суперліга Парі-Матч. Фінал. Другий матч
«Дніпро» - «Черкаські Мавпи» - 72:76 (20:17, 14:16, 20:18, 18:25)
«Дніпро»: Тимофеєнко 27 + 10 підбирань + 4 блок-шоти, Глєбов 15 + 6 підбирань + 3 передачі + 3 блок-шоти - 3 втрати, Ревзін 11 + 4 підбирання, Вільховецький 8 + 4 підбирання + 4 передачі, Сізов 0 - старт, Шундель 6 - 3 втрати, Закурдаєв 3, Шевченко 2, Мироненко 0
«Черкаські Мавпи»: Кольченко 25 + 3 передачі - 3 втрати, Липовцев 12 + 3 перехоплення + 2 блок-шоти, Девіс 12, Конєв 9 + 11 підбирань - 3 втрати, Бояркін 0 + 2 передачі - 3 втрати - старт, Белфілд 14 + 5 підбирань + 3 передачі, Кобець 2, Конате 2 + 7 підбирань
Рахунок у серії - 0:2
Третій матч серії відбудеться у Черкасах 1 травня.
Денис Шаховец Источник: Федерация баскетбола Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 28 апреля 2024, 15:23 4

Владислав уступил «нейтральному» теннисисту