Олексій ШЕВЧЕНКО: «Карпати хочуть повернути глядачів на трибуни»

Голкіпер львів'ян – про переможну серію команди і завдання на кінець сезону

Голкіпер «Карпат» Олексій Шевченко розповів про серію успіху, «роль особистості в успіху» й умовність тактичних схем

- Олексію, львів'яни не програють п'ять зустрічей поспіль і в чотирьох - перемагають. Наскільки ймовірно витримати переможний графік до закінчення сезону?
- Не хочу загадувати наперед - залишилося зіграти ще чотири тури. Бо говорити можна багато й довго, а критерії того, на що ми здатні, покаже тільки поле і наша гра.

- Як пояснити весняний ренесанс? Існує цікаво думка, що то всього-на-всього минув піврічний період адаптації, необхідний усім латиноамериканцям…
- Думаю, кожен із футболістів переосмислив у собі все що відбувається, зрозумівши, що такий клуб не може пасти задніх у турнірній таблиці. Кожен із нас розуміє, що працює як на клуб, так і на своє ім'я. Нам соромно було опинитися внизу таблиці, тому докладаємо зусиль вийти якомога вище.

- Навесні своєрідним лідером львів'ян став колумбієць Карраскаль: сьогодні він - один із найяскравіших футболістів Чемпіонату УПЛ. Якщо не секрет, який Хорхе у побуті?
- У нас усі нормальні хлопці… Я би по-іншому говорив - грає вся команда, а не один футболіст. Більше того: в успіху конкретного колективу мають значення всі - починаючи з водія автобусу… Справді, Карраскаль технічний - але й Нестеров також! Хорхе грає на позиції, де треба брати гру на себе, утримувати м'яч, заробляти картки, що він і робить.

- На ІІ етапі сезону «Карпати», здається, остаточно опанували цікаву тактичну схему. Формально її можна описати так: 1+3+5+2. Із трьома центрбеками, двома опорниками та вінгерами, а також парою «вільних художників»…
- Насправді ця схема - як і будь-яка інша - просто розстановка футболістів до початку матчу. На полі все йде по-інакшому. Й нам нескладно було освоїти її, бо багато гравців універсали. Наприклад, Гуцуляк може зіграти в нападі, півзахисті й обороні, Федецький із правого захисника став центральним і т.д.

- Про Ваші дії: виникає враження, що Ви не критично завантажені роботою під час матчів. То заслуга оборонців?
- Мабуть, так. Якщо у нас три центральні захисники, ми зобов'язані добре грати поблизу своїх воріт. Я взагалі вважаю, що пропускаємо тільки тоді, коли самі собі «привозимо» гол.

- У 29 турі «Карпати» зустрінуться з «Олександрією» - головним конкурентом на перемогу в Групі 2. Чи існує перед командою завдання здобути Трофей престижу від УПЛ?
- Маємо одне завдання - набрати якомога більшу кількість очок. Причому не важливо, з ким граємо: наступного туру з «Олександрією», потім із «Чорноморцем» і т.д. Окремий момент - повернення глядачів на трибуни, цього ми прагнемо понад усе. А наприкінці сезону буде видно

Владимир Клепач Источник: Украинская Премьер-лига (УПЛ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 05 мая 2024, 16:51 2

Стефанос Циципас и Паула Бадоса больше не вместе