Дар’я АПАНАЩЕНКО: «Україні не вистачило сміливості та нахабства»

Футболістка збірної України розповіла про останні матчі національної команди

Капітан національної жіночої збірної України Дар'я Апанащенко прокоментувала результати матчів відбору ЧС-2019 проти команд Хорватії та Данії, за підсумками яких синьо-жовті поповнили свою скарбничку трьома очками.

- Дар'є, з виїздів наша збірна повернулася з перемогою та поразкою. Як готувалася команда до матчів проти Хорватії та Данії?
- До Хорватії ми прибули за кілька днів до гри. І хоча поле, на якому тренувалися, було не в найкращому стані, зуміли нормально підготуватися до поєдинку. У Данії ситуація з полем була краща, але не набагато.

- Чи можна сказати, що долю матчу проти Хорватії було вирішено в перші 45 хвилин? Яким був план на другий тайм?
- Так, ми забили три м'ячі вже в першій половині гри, чим дещо деморалізували господарок, хоча вони весь час намагалися пресингувати та створювати тиск на полі. План був простий: не пропустити гол і зіграти надійно в захисті.

- Головний тренер нашої команди Володимир Рева після перемоги над Хорватією говорив, що найважливіше для збірної - відновитися в емоційному плані. Як проходила підготовка до зустрічі з данками?
- Так, дійсно, у першому матчі ми віддали багато емоцій. Дався взнаки й важкий переїзд у Данію. Потрібно було відновлюватися не тільки після гри, але й після дороги. Утім, розклад нічим не відрізнявся від звичайного: у першій половині дня - теорія, а ввечері - тренування.

- Поєдинок проти Данії складався дуже непросто. Чого не вистачило, щоб поїхати додому хоча б із одним заліковим балом?
- Гра давалася важко. Ми в основному захищалися. А чого не вистачило? Як на мене, сміливості та нахабства. Суперниці й самі грали, і нам давали. Цим можна було б скористатися, якби ми були впевненішими.

- Кого можеш відзначити у складі віце-чемпіонок Європи?
- Двох футболісток, які є лідерами збірної Данії, - капітана Перніл Хардер і Надю Надім. Вони дуже попсували нерви нашим захисникам.

- Як тобі підтримка української команди в матчі проти данок?
- Дуже несподівано було бачити таку кількість українських уболівальників на виїзній грі. Величезне спасибі їм, підтримка була просто чудова. А овації, які нам влаштували біля автобуса після гри, - це щось неймовірне.

- Нашій збірній буде дуже непросто зачепитися за друге місце в турнірній таблиці. Які завдання ставите перед собою на решту матчів групового етапу, а особливо - на червневі поєдинки проти лідерів групи - Данії та Швеції?
- Шанси є завжди, незалежно від того, хто проти тебе грає. Головне - багато працювати й вірити в перемогу всім серцем.

- З якими емоціями повертаєшся до клубу та українського чемпіонату після затяжних зборів та матчів збірної?
- Повертатися додому завжди приємно. Тим паче зараз буде багато ігор в чемпіонаті України.

Михаил Шаповалов Источник: Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 21:13 2

Леверкузенцы в матче 32-го тура чемпионата Германии разгромили «Айнтрахт» Франкфурт