Юрій ВЕРНИДУБ: «Після голу Шевченка показав росіянам, що таке «хохли»

Тренер «Зорі» – про ставлення до Росії

Тренер «Зорі» Юрій Вернидуб розповів, як святкував гол Андрія Шевченка у ворота Росії у відборі на ЧС-1998, виступаючи в «Зеніті».

- Осінь 1999-го. Ви все ще гравець «Зеніта». У «Лужниках» суперматч Росія - Україна. «Бей, Хохлов, спасай Россию» і все в такому дусі. Розв'язка - епічний гол Шевченка у ворота Філімонова. Як цю трагедію російського футболу сприйняли у Зеніті?
- (Сміється) Ви ж знаєте мій характер. Повірте, всі емоції, які тримав усередині, видав їм назовні: що таке «хохли» і з чим їх їдять. Тим паче, я в команді був не один такий - Сергій Попов, Саша Свистунов, Саша Співак, Гена Попович, Саша Бабій. Ціла українська діаспора. Ображати себе ми не дозволяли нікому. І нас поважали за це. Якщо я, громадянин України, носив капітанську пов'язку «Зеніта», то це багато про що свідчить.

У той час ми дійсно могли називатись братами. Стосунки між обома країнами були щонайкращі. Тим паче, команду очолив Анатолій Бишовець, у тренерський штаб входив Леонід Колтун. Саме з подачі Леоніда Яковича мене запросили в «Зеніт».

Стільки часу минуло… Стільки всього змінилося… Нещодавно мене запрошували в Росію. «Зеніт» відзначав якусь історичну дату. Роман Максимюк, знаю, їздив. А я - ні. Це вже був період, коли розпочалася кривава катавасія. Якщо чесно, то вже й забув, коли востаннє бував у Росії.

Владимир Клепач Источник: Футбол 24
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 06:30 99

Команда Юрия Вернидуба входит в топ-3, значительно оторвавшись от Днепра-1

Комментарии