Львівські гандболістки підтверджують чемпіонські амбіції

Підопічні Віталія Надича претендують на дострокове завоювання «золота» чемпіонату України

Підопічні Віталія Надича претендують на дострокове завоювання «золота» чемпіонату України. Для цього їм достатньо перемогти в одній із трьох ігор наступного туру. Ці гандболістки - найближче майбутнє «Галичанки»
2-4 березня 2018 року в Ужгороді гандболістки Львівського училища фізичної культури (ЛУФК) стали абсолютними переможцями групи Б в межах п'ятого туру фінальної частини чемпіонату України серед дівчат 2001-2002 р.н.
Команда Віталія Надича впевнено здолала опоненток - СДЮШОР «Карпати» та Київ-1 (КСЛІ) з рахунками 30:24 та 32:20 відповідно.
Нагадаємо, що чемпіонат України серед гандболісток 2001-2002 р.н. складається з двох етапів. На першому етапі команди були розподілені по групах за територіальним принципом: західна зона, східна зона та Київ і Київська обл. У підгрупі західної зони гандболісткам ЛУФК рівних не було.
Підсумки першого етапу змагань:
І підгрупа (східна зона):
1 місце - Херсонська область (ХВУФК)
2 місце - Дніпропетровська область
3 місце - Запорізька область (СДЮШОР-3)
4 місце - Миколаївська область (МВУФК)
ІІ підгрупа (Київ та Київська обл.):
1 місце - Київська область (БВУФК)
2 місце - Київ - 1 (КСЛІ)
3 місце - Київ - ІІ
ІІІ підгрупа (західна зона):
1 місце - Львівська область (ЛУФК)
2 місце - Закарпатська область (СДЮШОР «Карпати»)
3 місце - Тернопільська область
На другому етапі боротьбу за нагороди продовжили команди, які посіли 1-2 місця у своїх підгрупах. Ці команди згідно з жеребкуванням потрапили до груп А або Б.
Групу А сформували команди Дніпропетровської області, Херсонської області (ХВУФК) та БВУФК (Київська обл.).
Група Б: ЛУФК, СДЮШОР «Карпати» та Київ -1 (КСЛІ).
В межах другого етапу передбачалися ще чотири тури: з третього по шостий. Очки, здобуті на першому етапі (тобто у першому та другому турах), анулювалися.
У ІІІ турі команди групи «А» та «Б» зіграли між собою по колу окремо в кожній групі. Цей тур проходив у грудні 2017 року. Найсильнішими у групі Б були гандболістки ЛУФК: вони обіграли СДЮШОР «Карпати» (29:18) та Київ -1 (38:17).
В межах ІV туру, який відбувся у лютому 2018 року, команди групи «А» зустрілися з командами групи «Б» («стінка на стінку»). І знову перемогу святкували львів'янки, здолавши гандболісток Дніпропетровської області (54:29), Херсонської області (30:24) та БВУФК, Київської обл. (27:24).
V тур проводився за принципом ІІІ туру. Після ігор п'ятого туру, результати яких повідомляли вище, команда ЛУФК зміцнила лідерство у чемпіонаті.
VІ тур пройде за принципом ІV туру - «стінка на стінку». Цей тур стане фінальним й після нього розподіляться 1-6 місця за більшою кількістю набраних очок в ІІІ-VI турах. Фінал чемпіонату України прийматиме Ужгород 27- 29 березня 2018 року.
Так прокоментував тренер ЛУФК Віталій Надич його команда знаходиться за крок від чемпіонства: «Зараз ми очолюємо турнірну таблицю з 14-ма очками, за нами йде Херсон з 10-ма очками, на третьому місці - Ужгород - 9 очок, у Броварів - 7 очок.
В останньому, шостому, турі, нам достатньо взяти два очки з шести можливих, тобто з трьох ігор перемогти в одній і ми - чемпіони.
В першому матчі гратимемо із Кривим Рогом (Дніпропетровська обл.), потім з Броварами (БВУФК ), остання гра із Херсоном. Якщо ми у перший день обіграємо Кривий Ріг, то станемо недосяжними для суперників незалежно від усіх подальших результатів матчів. Але загадувати не будемо, будемо працювати».
Наталія ВАСЬО
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 26 апреля 2024, 16:11 20

Даниила Игнатенко обвинили в расистских высказываниях

Другие виды | 25.04.2024, 21:45