Липовий зможе зіграти проти Швеції

Головний тренер збірної України Євген Мурзін розповів про стан справ у команді

Чоловіча національна збірна України зіграє 26 лютого проти Швеції черговий матч кваліфікації чемпіонату світу 2019 року. Напередодні поєдинку головний тренер Євген Мурзін розповів про стан справ у команді.

- Чи задовольнила Вас, як тренера гра збірної у виїзному матчі із Латвією?
- Безумовно, гра була дуже важкою і я радий її результату, і тим як ми поставилися до неї, налаштовувалися ми дуже добре, зіграли від захисту, так як і планували. Дозволити латишам забити вдома тільки 68 очок, це гідний показник. Команда виконала майже усі установки, за виключенням того, що ми не впоралися із Блумсом, але виїздом вцілому задоволений.

- А як сприйняли новину про перемогу Швеції над турками?
- Так, цей матч нас цікавив дуже, зазначу, що Швеція хороша і добре організована команда, вона грає у швидкий баскетбол, добре використовує усі свої найкращі якості і як будь-яка скандинавська команда має відмінний показник влучання дальніх кидків. З турками зіграв і Еріксон, це гравець який може видати за гру 67% влучань здалеку. Зараз він не приїхав через травму, сьогодні ми його не побачимо, проте це не зменшує їхні шанси і не полегшує наше завдання по роботі у захисті. Наші переваги, ще необхідно використати.

- План дії на цей матч буде відрізнятися від матчу на виїзді?
- Завдання № 1: справитися із пік-енд-ролом і використати свою перевагу під кошиком максимально.

- У цьому контексті скажіть своє остаточне рішення по складу на гру.
- Як і належить, ми подали заявку до 18 години. Замість Кобця у заявку включено Липового. Я впевнений, що у Кобця прекрасне майбутнє і у збірній, і у баскетболі, він правильно працює, виклик до збірної він заслужив, поки що хлопець не почувається достатньо впевнено у команді, йому потрібен час на адаптацію. Ми з ним розмовляли, думаю цей виклик уже був корисним для нього. Щодо Липового, то він нам має допомогти зі своїм вмінням захищатися, адже він сказав, що уже готовий на 100%.

- Повернення Джетера стало у пригоді?
- Безумовно, він гравець високого класу, з ним наші дії стали різноманітніше, трохи швидше, трохи різкіше.

Владимир Клепач Источник: Федерация баскетбола Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 07:22 10

Тибо считает, что спасти в такой ситуации было очень сложно