Євген МОРОЗЕНКО: «Ліквідувати відставання від Ворскли — реально»

Центрхав «Вереса» — про зимовий відпочинок та виступ команди в чемпіонаті України

Півзахисник «Вереса» розповів про зимовий відпочинок та специфіку міжнародного досвіду
- Євгене, у футболістів узимку інший графік відпусток, тепер більшість саме повертається з відпочинку. Куди, з ким і наскільки їздили Ви?
- Так вийшло, що цього разу не вдалося поїхати в теплі краї, тому залишився в Києві. Відсвяткував два весілля, кілька днів народжень, були інші справи. Тепер уже треба починати готуватися.
- Як оцінюєте виступ рівнян у році та в сезоні зокрема?
- Як дуже успішний. Якоюсь мірою, несподівано успішний - клуб повернувся в еліту після 22 років. Вважаю, справедливо займаємо своє місце в таблиці. Перший етап чемпіонату ще не завершився, буде три тури, але ми по ділу на п'ятому місці. Могли навіть бути вище.
- Давайте якраз про «вище»: до третьої «Ворскли» - п'ять очок…
- На мою думку, нам реально ліквідувати відставання. Це не з області фантастики.
- Більшість експертів вважає, що «Верес» підкосила семиматчева серія нічиїх.
- Так і було. Одна річ - нічиї, які можна назвати справедливими (наприклад, із «Динамо»). Але таких нічиїх - меншість, у більшості ми мали вигравати (наприклад, із «Олімпіком», «Карпатами» в останньому турі). Причому є парадокс: зазвичай граємо в несправедливу нічию тоді, коли ведемо в рахунку.
- Про «особисте»: маєте подвійний міжнародний досвід - чеський і грузинський. Як оцінюєте ті періоди кар'єри і чи допомагають вони сьогодні?
- Якоюсь мірою допомагають, однак не дуже відчутно. У Чехії я мало грав, там більше вразило те, як усе організовано (інфраструктура, тренувальний процес), - правильно організовано. Від Грузії маю не дуже приємні спогади - ні від спортивного рівня, ні від організаційного. Просто тоді виник момент, коли я після «Олександрії» чотири місяці був без команди - мав «перезавантажити» кар'єру.
- Існує думка, що оптимальне амплуа для Вас - «десятка». І, мовляв, використання Вас углибині поля заважає розкритися сповна…
- Не погоджуюся з цим. Мені більше за все подобається грати саме останнього опорника. Руйнувати люблю не менше, ніж створювати. Причому, навіть граючи в глибині, постійно маю нагоди забити, просто не реалізовую їх.
- Ви випередили останнє запитання: що треба зробити для покращення реалізації?
- Очевидно, є певні психологічні причини. Іще, зрозуміло, маю багато працювати на тренуваннях. Тоді все прийде.
Источник Украинская Премьер-лига (УПЛ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 17:27 4

Нападающий вернется в «Брюгге»