Богдан ШУСТ: «Три місяці не виходив на поле не тільки через травму»

Голкіпер «Ворскли» — про специфіку відновлення після ушкодження та воротарську конкуренцію

Воротар полтавської «Ворскли» Богдан Шуст розповів про воротарську конкуренцію та плани на відпустку.
- Богдане, що відчуває професійний футболіст, який три місяці не грає, лікуючись?
- Ну, я три місяці не виходив на поле не тільки через травму: вона дошкуляла мені місяць, може, трохи більше, а потім я відновився, проте високий рівень гри показував Сашко Ткаченко, тому я був запасним. Насправді для професійного спортсмена такі ситуації, на жаль, звичні, до них треба бути готовим. І вони дають стимул - після того, як відновишся, заграти краще. Я би сказав, що за таких ситуацій найнебезпечніше - бажання чимшвидше вийти на поле: по молодості було так, що не доліковував ушкодження, рвався грати й усугубляв ситуацію.
- Ви згадали про Ткаченка…
- …У мене в усіх командах завжди були хороші стосунки з воротарями. Тепер усе так само: як із Ткаченком, так і з Бодею Сарнавським - разом працюємо, разом чекаємо свого шансу. Цього сезону я довго не грав, потім у нас була серія без виграшів, наставники вирішили зробити ротацію складу - не тільки одної ланки, і я знову виходжу на поле.
- У матчі з «Олександрією» продуктивністю відзначився полтавський дует форвардів Кулач - Коломоєць, хоча зазвичай Ваша команда грає з одним нападником. Як часто ця тактика використовуватиметься в майбутньому?
- Тренери завжди відштовхуються від того, що дає результат. Цього разу зв'язка форвардів чудово спрацювала, ми в хорошому стилі виграли, можливо, і в наступних матчах будемо від цього відштовхуватися.
- Іще про протистояння з підопічними Шарана: скільки у Вашій професійній кар'єрі було поєдинків, які відбувалися за такого туману?
- Та багато! Й у Першій лізі, й у Другій, і в УПЛ. Скажу більше: для цієї пори року то нормальна погода. Найголовніше, що газон був у нормальному стані.
- Ігровий 2017-й «Ворскла» завершить грою з «Олімпіком» - безпосереднім конкурентом за «бронзу»…
- Ми поряд у турнірній таблиці, тому самі розумієте. Очікую цікавого матчу.
- А є бажання взяти реванш за весняні 2:3?
- Брати реванш за що? То тільки здається, що для нас згаданий поєдинок був вирішальним, і ми не пройшли в Групу 1. Насправді й до того часто втрачали очки, бо змінили 70% складу. Так що сьогодні ту поразку ніхто не згадує.
- Якщо не секрет, чи маєте попередні намітки з приводу того, де проведете грудневу відпустку?
- Намітки є, але якраз попередні. Недавно я вдруге став батьком, донечка народилась, і маю з цього виходити. Хоча так - треба кудись поїхати й відпочити.
Источник Украинская Премьер-лига (УПЛ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 07:01 1

«Ливерпуль», несмотря на потерю шансов на титул АПЛ, сумел выполнить задачу минимум