Сюрпризу, на жаль, не дочекалися...

Чемпіонат Європи із санного спорту відкрив п’ятий десяток континентальних форумів

Як і два роки тому під час Білої Олімпіади, одна з найскладніших та найпримхливіших трас світу не принесла успіху лідеру української збірної Наталії Якушенко.

Перший спуск киянка відпрацювала блискуче: показавши четвертий час на старті, вона філігранно пройшла всі віражі та закріпилась на третьому місці, поступившись лише найбільш титулованій санкарці світу німкені Сілке Краусхаар-Пілах (0,056) та юній надії німецької збірної Наталі Гайсенберг. Однак після цього успіху, коли нагорода європейського ґатунку була такою близькою, нерви Якушенко не витримали: не найкраще стартувавши, вона втрачала швидкість на кожному відрізку, показавши у другому спуску лише 19-й, передостанній результат. У підсумку Наталія Якушенко, яка неодноразово доводила, що непереможні німкені їй цілком по зубах, посіла 14-те місце - величезний крок назад порівняно з успіхом минулого чемпіонату (четверта позиція). Стабільний середнячок Лілія Лудан, якій досвіду також не позичати, перекроїла 12-й та 8-й результати у двох спусках на дев'яте місце.А чемпіонкою Європи вперше і доволі несподівано стала 19-річна Наталі Гайсенберг, яка «привезла» своїй титулованій подрузі по команді Краусхаар-Пілах 0,160 сек. Неприємний сюрприз німкеням, котрі звикли розігрувати усі нагороди, перетворюючи чемпіонати світу та Європи на першість «фатеркенду», приготувала австрійка Вероніка Хальдер. Вона посунула з п'єдесталу пошани чемпіонку світу Таню Хюфнер і стала володаркою «бронзи».

Неконкурентоспроможними у змаганнях двійок виявилися лідери синьо-жовтої збірної Андрій Кісь/Юрій Гайдук. Львів'яни не змогли піднятися вище 14-го місця. У цьому виді програми тріумфували італійці Крістіан Оберштольц/Патрік Грубер. У перегонах чоловіків повноваження чемпіона склав росіянин Альберт Демченко, який поступився господарю траси, дворазовому олімпійському чемпіону Арміну Цоггелеру на прізвисько Каннібал.

Олена САДОВНИК

Високий замок

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 00:06 11

Первый полуфинальный матч Лиги Европы сказочная команда Хаби Алонсо оставила за собой на чужом поле