ВОРОПАЄВ:«В'їхали в Новий рік без канікул»

Інтерв'ю зі старшим тренером збірної України із санного спорту

Грудневе інтерв'ю «на валізах» старший тренер збірної України з санного спорту Ігор Воропаєв дати не встиг. Мабуть, це я з дзвінком спізнився. Довелося телефонувати вже після свят до Німеччини.

- Ми в'їхали в Новий рік без канікул, - розповів наставник. - Адже ще 28 грудня прибули двома мікроавтобусами- в німецький Кенігзес, де провели короткий збір перед п'ятим етапом Кубка світу. А конкретно, першого числа розпочали офіційні тренувальні заїзди, щоби четвертого взяти старт.

- І скільки часу перебуваєте в отаких мандрах, що ніколи й домашню ялинку встановити?
- Та, вважайте, кочуємо з листопада. Хоча федерація за підтримки НОК закуповує потроху, образно кажучи, реманент (а «КБ Папірового» цю техніку доводить до пуття), але ж спуски здійснювати можемо тільки за кордоном. Правда, перед нинішнім виїздом коротка побивка в сімейному колі нам перепала. Більше похвалитися здобутками перед друзями могла Наталія Якушенко, яка у Вінтербергу стала п'ятою, в Іглсі - шостою.

- Про Кенігзес вона також згадуватиме охоче?
- Чому б і ні: п'ятий результат - ознака стабільності. Й не вважаю, що переможниця етапу Тетяна Хюфнер із Німеччини так уже переважає Наталку.

- А не так давно перестрів у трійці протоколу на одному із сайтів прізвище Лудан...
- Найімовірніше це програма «Кубка націй», де Ліля справді серед найкращих, проте, по суті, це щоразу відбір до елітного кубка, якщо певний учасник не входить у поточну квоту «десяти» (у жінок) чи «восьми» (для двійок чоловічих). До речі, за сумою етапів Лудан дванадцята, ну а в Якушенко - тверда шоста позиція. Аналогічна доля й для таких тандемів, як Андрій Кісь/Юрій Гайдук, які в загальному реєстрі все ж входять до топ-двадцятки, а також Олег Жеребецький/Роман Язвінський. Фаворити не бажають посуватися. Приміром, четвірку німкень не можуть розтягнути й американки.

- Головний тренер Валентин Натровий, якось говорив мені, що всі західні збірні возять цілу роту обслуги...
- Валентин Семенович, а також Володимир Вахрушев і я - ось весь виїзний штаб. Після завершення етапу наш львівський колега узяв Марину Галайджян і двійку Тарас Сеньків/Роман Захарків «в оберемок», щоб майнути додому, а далі вирушити повним складом «молодіжки» на юніорську світову першість до Лейк Плесіда (США). Ну а дорослі залишилися, аби наприкінці цього тижня виступити на чемпіонаті Європи в Туріні.

- І все ж, на який сюрприз Діда Мороза очікуєте на Старий Новий рік?
- На фарт перед Євро-2008 маємо примірити нові комбінезони, виготовлені провідними австрійськими модельєрами. От би й до чемпіонату світу в Обергофі підійти у всеозброєнні, тоді формула «Головне, аби костюмчик сидів» набуде необхідного звучання за всіма законами аеродинаміки...


Євген КАРЕЛЬСЬКИЙ, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 04 мая 2024, 09:00 7

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион