UA:ПЕРШИЙ не має грошей на трансляції Олімпіад 2018 і 2020 років

Українські вболівальники можуть не побачити виступи українських олімпійців

У зв'язку із недофінансуванням суспільного мовника UA:ПЕРШИЙ не зможе показати виступи української збірної під час зимової Олімпіади-2018 у Кореї та літньої Олімпіади-2020 в Японії.

Загальна сума витрат на придбання прав на трансляцію обох Ігор становить 3 мільйони доларів, з яких 600 тисяч доларів необхідно заплатити вже до кінця цього року. Окрім того, на забезпечення сигналу, облаштування студії та відправку двох знімальних груп до Кореї та Японії мовнику необхідно витрати близько 4,6 млн грн. Наразі Національна суспільна телерадіокомпанія цих грошей не має.

«Ми вже звернулись до Міністерства фінансів щодо створення окремої програми на фінансування трансляцій Олімпійських ігор 2018-2020 рр., - зазначає Інна Гребенюк, член правління НСТУ. - Наразі чекаємо на відповіді від Мінфіну. Як суспільний мовник ми хочемо, щоб українці мали змогу побачити це свято спорту на своїх екранах і, звичайно ж, мали змогу підтримати нашу збірну. Проте поки що ситуація патова. Ми не маємо коштів і в умовах колосального недофінансування не можемо нічого з цим вдіяти. Зараз ситуація повністю залежить від рішення Мінфіну підтримати цю трансляцію чи ні».

Михаил Шаповалов Источник: UA:ПЕРВЫЙ
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 05:55 0

Сине-желтые сыграют против команд Ирака, Марокко, Аргентины

Комментарии