Леонід АКУЛІНІН: «Разом з Федецьким грав у дублі Шахтаря»

Новачок «Карпат» прокоментував підписання контракту зі львівським клубом

Напередодні львівські «Карпати» підписали контракт з Леонідом Акулініним. Останні два роки нападник зі зростом у 195 сантиметрів провів за межами України. Екс-гравець молодіжної збірної не приховує задоволення у зв'язку із поверненням додому і зізнається, що повністю готовий до дебюту вже у наступному турі Прем'єр-ліги.

- У мене лише найкращі відчуття, - розповідає Леонід. - Я повернувся в український футбол і хочу довести усім, а перш за все, самому собі, що я готовий до цього. Головне завдання - допомогти моїй новій команді. А також реалізувати себе.

- Протягом останніх двох років ти виступав за межами Батьківщини. За це час український футбол суттєво змінився.
- Мені важко порівнювати, адже я так і не дебютував у Прем'єр-лізі. Сподіваюся, що вже найближчим часом виправлю це. Вірю, що не просто дебютую, а зможу стати важливим гравцем для «Карпат» і принести користь.

- Варіант із продовженням кар'єри у львівському клубі виявився для тебе пріоритетним?
- Були інші пропозиції, але не хочу про них говорити. Я був налаштований на одну команду - «Карпати». Я знав цей клуб ще з часів виступів за «Шахтар».

- Ти отримав нагоду спробувати сили за кордоном. Що дав тобі цей період?
- Дуже багато досвіду. Не лише позитивного, а й негативного, у тому числі (посміхається). Впевнений, що повернувся ще сильнішим. Я готовий грати і дуже чекаю першого матчу у зелено-білій футболці.

- Ти готовий у фізичному плані дебютувати вже у матчі проти «Вереса»?
- Думаю, повністю готовий. Я підтримував форму і кожного дня наполегливо працюю. Це піде на користь і мені, і команді. Я хочу допомогти «Карпатам» виконати поставлені завдання.

- У тебе за спиною виступи у чеському «Богеміанс 1905» та литовській «Судуві». Як оціниш ці етапи кар'єри?
- У Чехії почувався краще. Все просто - я провів там більше часу. Побачив ставлення до іноземців, отримав нові знання. Але зараз радий, що повернувся додому, на Батьківщину.

- У «Богеміанс 1905» твоїм партнером по атаці був Патрік Шик, гравець, який наробив галасу у минуле трансферне вікно. Спочатку чех мав стати гравцем «Ювентуса», але підписав контракт з «Ромою».
- Коли я тільки приїхав до Чехії, то виграв у нього конкуренцію. Але з часом я її програв. Вважаю, що зможу реалізувати себе у «Карпатах» і надолужити втрачене. Патрік - дуже хороший футболіст з класною технікою. Можу навіть сказати, що Шик - приклад для мене. Крім того, він хороший хлопець і професіонал своєї справи.

- В Україні ти діяв на позиції форварда. На вістрі атаки почуваєшся найбільш комфортно?
- Так, я виконую функції наконечника атак. У Чехії мене використовували не зовсім за позицією і ставили у центр поля. Хоча це не так важливо і я готовий грати на будь-якій позиції.

- Кого знав до того, як приїхав у розташування «Карпат»?
- Був знайомий з Денисом Мірошніченком та Редваном Мемешевим ще по молодіжній збірній України. Разом з Артемом Федецьким грав у дублюючому складі «Шахтаря». В новій команді мене добре прийняли і я помітив, що у «Карпатах» хороший мікроклімат.

- «Богеміанс 1905» є одним з представників Праги у елітному чеському дивізіоні. Столиця Чехії схожа на Львів.
- Погоджуся - між цими містами справді багато спільного. І Прага, і Львів - дуже красиві. Однак Львів ближчий до серця (посміхається). Прогулятися містом ще не встиг, але обов'язково це зроблю.

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 09:42 16

«Королевский клуб» не хочет платить украинцу желаемую зарплату

Комментарии