Міріам УРО-НІЛЕ: «Мікроклімат у збірній України сприятливий»

Кандидат до національної жіночої збірної України розповіла про про зміни у збірній і клубній кар’єрі

Кандидат до національної жіночої збірної України Міріам Уро-Ніле лише частково бере участь у тренувальному процесі на навчально-тренувальних зборах. Не так багато часу, 5 місяців, пройшло з моменту важкої травми - розриву ахіллового сухожилля, і дівчина ще продовжує процес відновлення. Під час тієї вправи, у якій головний тренер Кирило Большаков дозволив Міріам не брати участі, журналісти поговорили про зміни у збірній і клубній кар'єрі.
- Відновилася, думаю, вже відсотків на 75. Ще трохи бракує впевненості. У серпні минуло вже п'ять місяців після операції. Я вже тренуюся, займаюся реабілітацією, а під час зборів вже нарешті хочу з м'ячем позайматися, відчути - як воно. Скучила за м'ячем.
- Які перші враження від нового головного тренера?
- Кваліфікований фахівець, який знає, чого він хоче, що ми маємо робити для того, щоб перемагати, далі буде видно. Думаю, усе буде гаразд.
- Що запам'яталося з того, що казав вам Кирило Большаков на початку зборів?
- Що треба старатися, працювати, пахати усім. Не буде такого, хто сподобався, хто ні, треба працювати і показувати результат. Тренер сказав прямо: хто краще гратиме, той і буде у збірній, хто краще старатиметься, той і буде на майданчику.
- А ще напевно, що більше 24 секунд на атаку не дається?
- Головне, щоб ми не тарабанили м'ячем без кінця, щоб ми бачили майданчик, більше пасів, більше руху. Саме рух має допомогти нам досягти бажаного.
- В якому обсязі ти можеш на сьогодні виконувати запропоновані навантаження?
- Я здебільшого зосереджуюся на кидкових вправах, а так, щоб сильно бігати, я цього не роблю. Ще зарано, за великим рахунком можна, але краще не варто ризикувати, краще зачекати.
- Що з клубними справами?
- 28 серпня поїду до Польщі, гратиму там. Ще взимку домовилася з командою «Енергія» Торунь. Вони, тобто вже можна сказати ми цього року євро кубок гратимемо.
- Чемпіонат Польщі сильніший?
- Абсолютно, на сьогодні безглуздо їх навіть порівнювати. Минулого сезону було краще. І ТІМ СКУФ, і Авангард вели запеклу боротьбу, Інтерхім-СДЮСШОР, була інтрига. А зараз ані ТІМ СКУФА не буде, ані Авангарда. Тим не менш хоча б Київ-Баскет буде.
- І Одеса. І будуть одна з одною змагатися.
- Виявляти найкращу.
- Тут ми бачимо, є і молоді дівчата, як ти, і «старички», як Удоденко, скажімо…
- А чого це Удоденко «старичок» (сміється).
- Маю на увазі більш досвідчений гравець - Тая, Оля Дубровіна. Як стосунки між молодими і досвідченими складаються?
- Гарні стосунки, я взагалі не пом'ятаю, щоб у збірній була дідівщина. Мікроклімат у команді сприятливий, ми усі дружимо, знаємо одна одну багато років, усе гаразд.
- На твою думку, збірна України не розкрила свій потенціал, чи вихід з групи на Євробаскеті був її максимум?
- Думаю, потенціал не розкритий. Можливо хвилювання було надмірне, може щось недопрацювали, а може і зірки не зайшлися. Та нічого, у нас усе попереду. Відбуваються зміни, відкриваються нові шанси, якими треба скористатися, щоб довести, що ми варті більшого.
Источник Федерация баскетбола Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Баскетбол | 03 мая 2024, 00:11 0

Состоялись матчи плей-офф Евролиги