Кирило ФЕСЕНКО: «Прошу усіх вболівальників підтримувати наших хлопців»

Капітан збірної України, який відновлюється після операції, попросив підтримати нашу головну команду

Травми завжди неочікувані. Хоча перед початком зборів чоловічої збірної України головний тренер команди Євген Мурзін зазначив - ніхто не скаржився на стан здоров'я, капітана збірної Кирила Фесенка таки спіткала травма. Тепер він вимушено перетворився з грізного центрового на палкого прихильника збірної України. Операцію на колінному хрящі зроблено успішно - Кирило вже у Дніпрі і розпочав реабілітацію.
- Операцію зробили у Києві, у центрі спортивної медицини. Оперував Михайло Риган. Я вже вдруге у нього оперуюся, шість років тому також у нього оперувався. На цьому ж коліні меніск. Можу зізнатися. Рівень цього фахівця такий, що коли 6 років тому ремонтував меніск, коли я проходив МРТ в Америці, у командах НБА, вони запитували - де я робив операцію? В Німеччині, в Ізраїлі? Коли я їм відповідав, що робив в Україні, вони мені не вірили, бо не могли навіть уявити, що у нас в Україні можуть бути такі лікарі.
- Що стало причиною травми?
- Це не був якийсь конкретний ігровий епізод у конкретному матчі. Назву це так: накопичена травма за сезон. Я відіграв лише 8 хвилин у спарингу з Нідерландами і з білорусами вже не грав.
- Скільки часу має піти на відновлення після таких травм?
- Він сказав, що після операції 4-6 тижнів треба провести без стрибків, але легке відновлення з мінімальним опором можна розпочинати вже після двох тижнів з моменту операції.
- Скільки часу ти ще проведеш у Дніпрі?
- Не знаю, перший етап напевно проходитиме у мене тут, у Дніпрі. А вже на другий, більш підготовчий до сезону. Я поїду в Італію. Думаю, до початку вересня я проведу у Дніпрі.
- А відтак старт збірної України на Євробаскеті застанеш ще вдома?
- Де б я не був, дивитимуся усі матчі.
- Як оціниш зараз поточний рівень готовності команди до старту на чемпіонаті Європи?
- Складно оцінювати, тиждень вже не бачив хлопців, не бачив тренувань.
- На твій погляд, наскільки важливий переможний старт на Євробаскеті?
- Звісно, перша гра є особливою, вона задасть тон усьому виступу на Євробаскеті. І знаючи специфіку команди Німеччини, що вони швидкісна, агресивна молода команда, у них відбулася невеличка зміна поколінь, яка принесла їм тільки користь. Я думаю, цей матч буде дуже складним. Але я вірю у хлопців, вірю у команду, вірю у нас - у нас вийде нав'язати їм свій темп гри.
- З ким ще реально взяти очки, окрім німців, на груповій стадії Євробаскету?
- Не хочу загадувати, усі команди надзвичайно сильні, усі без виключення. Якщо когось і виділяти, то я можу хіба що виділити найсильнішу - збірну Литви. Вона є фаворитом не лише групи, а й усього Євробаскета. А когось ще виділяти складно. Ізраїльтяни грають вдома, грузини останні років зо 5 демонструють гарний командний баскетбол. Італійці зараз у дуже гарній формі, ми їх бачили. Ми могли з ними зустрітися на підготовчому турнірі, але поступилися Нідерландам у першому матчі і грали з Білоруссю. Але ми бачили їх у ділі. Вони набрали неймовірні оберти. Не знаю, що і додати, просто хочеться вірити і хочеться попросити усіх вболівальників повірити у команду і підтримувати хлопців, хто як може.
Денис Шаховец Источник: Федерация баскетбола Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 26 апреля 2024, 21:16 23

26 апреля Металлист обыграл Кремень 2:1 в 6-м туре Первой лиги в Группе вылета