Бойовий футбол у спекотний день: Маріуполь всуху розгромив Карпати

Команда Олександра Севидова записала до свого активу ще одну перемогу з великим рахунком

Поєдинок сусідів по турнірній таблиці завжди викликає додатковий інтерес. До того ж, востаннє «Карпати» приїжджали до Маріуполя два роки тому. Серед вболівальників був помітний і тренер-гвардієць Мирон Маркевич, в активі якого 622 (!) матчі біля керма різних команд. До речі, серед усіх головних тренерів «левів» Маркевич найчастіше у чемпіонатах України очолював «Карпати» (210 ігор).
Порівняно з минулим туром в стартовому складі «зелено-білих» відбулися певні зміни. Замість Ткачука та Лобая в основу «левів» повернулися легіонери Ді Франко та Кортеджано. А для Нестерова це був 100-й матч в Прем'єр-лізі.
Керманич «Маріуполя» Олександр Севидов, який нагадаємо, три роки тому очолював і «Карпати», також зробив кадрові ротації, повернувши в основу Вакуленка та Чурка. І саме Чурко у дебюті поєдинку першим змінив нулі на табло стадіону «Іллічівець». Після атаки правим краєм за участю екс-гравця «Карпат» Кожанова та навісної передачі Болбата Чурко, випередивши Чачуа, зумів головою пробити у дальній верхній кут воріт Підківки, провівши свій 10-й гол в елітному дивізіоні.
Не встигли підопічні Серхіо Наварро оговтатися від такого розвитку подій, як м'яч вдруге опинився у сіті воріт «левів», і знову за участі Чурка. Після передачі В'ячеслава м'яч від голови захисника Лебеденка несподівано для усіх зрикошетив у ворота «Карпат». Для «зелено-білих», до речі, це вже рекордний, 18-й у чемпіонатах «самостріл».
«Карпатівці» могли скоротити відрив у рахунку після удару свого захисника Нестерова, але досвідчений капітан «Маріуполя» Худжамов врятував команду, парируючи небезпечний удар суперника. Також капітан-воротар азовців був на місці і після удару Ді Франко.
Підчас перерви Наварро вирішив випустити на поле земляка Аркеса, який замінив Чачуа. Ледь почалася друга половина зустрічі, як господарі знову могли забити курйозний гол, але цього разу Підківка встиг відреагувати на рикошет від Кортеджано. Тренерський штаб «Карпат», намагаючись переламати хід поєдинку, продовжував робити заміни, і замість Дебелка на вістрі атаки почав діяти Рібас.
Севидов також почав освіжати сили, і на поле вийшов ще один екс-«карпатівець» Рудика. Обидва суперник продовжували швидко переходити центр поля, проте до небезпечних моментів справа не доходила. Так, Підківка без проблем ліквідував загрозу після передачі Мишньова, а Худжамов також вчасно ліквідував загрозу після удару досвідченого Худоб'яка. Бракувало влучності і дальнім ударам Непляха та Мишньова, як і «карпатівцям» Лебеденку та Маркесу.
Заключний відрізок матчу пройшов у взаємних атаках. «Карпати» за підтримки своїх вболівальників, які вирушили у далекий для Львова Маріуполь, намагалися «розмочити» ворота суперників. Таку нагоду мав Худоб'як, але спочатку Худжамов врятував команду, а згодом і захисник Яворський. Натомість Рібас пробивав вище рамки воріт.
Гравці ж «Маріуполя» своїм шансом скористалися, і в компенсований час матчу Болбат реалізував свою вилазку до воріт гостей голом, пробивши низом повз Підківку в ближній кут - 3:0.
У підсумку «Маріуполь» здобув свою ювілейну, 20-ту велику домашню перемогу у чемпіонатах України, в т.ч. першу над «Карпатами». При цьому, маріупольці здобули ювілейну, 110-ту домашню перемогу у чемпіонатах України. «Карпати» ж зазнали рекордної у чемпіонатах 52-ї гостьової поразки з великим рахунком.
Юрій НАЗАРКЕВИЧ
«Мариуполь» - «Карпаты» - 3:0 (2:0)
«Мариуполь»: Рустам Худжамов, Евгений Неплях, Игорь Кирюханцев, Вячеслав Чурко (Максим Белый, '75), Денис Кожанов (Сергей Рудыка, '56), Сергей Яворский, Руслан Фомин (Виталий Виценец, '89), Виталий Кольцов, Дмитрий Мышнёв, Сергей Вакуленко, Сергей Болбат
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Андрей Нестеров, Артем Федецкий, Гуидо Кортеджано, Денис Мирошниченко, Орест Лебеденко, Дмитрий Клёц, Игорь Худобяк, Амбросий Чачуа (Марио Аркес, '46), Франсиско Ди Франко (Максим Грысьо, '70), Роман Дебелко (Себастьян Рибас, '53)
Арбитр: Сергей Бойко (Киевская обл.)
Вячеслав Чурко, 10, Орест Лебеденко, 18, автогол, Сергей Болбат, 90+2.
Виталий Кольцов, 6. Руслан Фомин, 21. Дмитрий Мышнёв, 90. - Себастьян Рибас, 67. Артем Федецкий, 84.
Удары (в створ): 11 (6) - 12 (7).
Угловые: 1 - 6.
Офсайды: 3 - 0.

Зрителей: 9.120.
МАРИУПОЛЬ - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА
Протокольные данные сверены с официальными.
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 15:39 65

Команда Александра Шовковского добилась победы в меньшинстве

Комментарии