Ігор ВІТЬКО: «Симпатії суддів будуть на стороні Джошуа»

Відомий експерт поділився з Sport.ua своїми очікуваннями перед поєдинком Кличко - Джошуа

Перед довгоочікуваним поєдинком Sport.ua поцікавився думкою головного редактора vRINGE.com Ігоря Вітька. Нагадаємо, зустріч боксерів відбудеться 29 квітня на стадіоні «Уемблі». Трансляція запланована на телеканалі «Інтер», початок боксерського вечора о 22:30.

- У майбутньому поєдинку як мінімум два фактори зіграють не на користь Джошуа. По-перше, він ніколи не проводив дванадцятираундові бої, по-друге, суперників рівня Володимира Кличка у нього не було. Чи не зарано букмекери записали британця у фаворити?
-
Справа в тому, що букмекери лише констатують факти. Люди роблять ставки - одні на Володимира, інші - на Джошуа, і баланс цих прогнозів відображається в коефіцієнтах. Оскільки наші співвітчизники є біднішими, ніж ті самі британці і взагалі населення Західної Європи, помітна суттєва різниця на користь британця.

- Хто є фаворитом у цьому двобої особисто для вас?
-
Я ніколи не був ні прихильником Володимира, ні кличкофобом, намагаючись завжди раціонально підходити до боксу. Проте звісно буду вболівати за нашого боксера, як мінімум з почуття патріотизму. Це по-перше. По-друге, є багато факторів, які вказують на те, що Кличко може перемогти.

- Ентоні Джошуа - молодий запальний британець, котрий буде битися на легендарній арені під тиском дев'яноста тисяч уболівальників. Звісно, в такій ситуації буде спокуса йти вперед і показувати видовищний агресивний бокс. Чи не зіграє це з ним злий жарт?
-
Думаю, ймовірність такого розвитку дуже висока. Я був присутній на поєдинку Кості Цзю та Рікі Хетона, який проходив в Манчестері при двадцяти тисячах фанатів. Здавалось, що від такої підтримки британців лопнуть барабанні перетинки. Що буде, коли на стадіон прийдуть дев'яносто тисяч - важко уявити. Мені здається, 99% вболівальників буде підтримувати Джошуа, хоча обидва боксери будуть перебувати під шаленим тиском. Звісно, якщо Ентоні буде пасивно проводити бій, підніметься такий гул, що він змушений буде йти вперед.

- Володимир Кличко неодноразово заявляв, що покаже свій найкращий бокс - видовищний та атакувальний. Чи не буде небезпекою бій на зустрічних курсах і розміни, зважаючи на габарити Джошуа?
-
Не можна особливо довіряти передматчевим заявам, так як раніше ми досить часто чули від боксерів різні слова та обіцянки, які не підтверджувались в ринзі. Володимир буде притримуватись свого стилю, напрацьованого роками. Надмірної агресивності, яка не властива українцю, думаю, ми не побачим. Тим паче, видовищного обміну ударів. Я, як і більшість прихильників Кличка в це не вірю.

- Володимир досить непереконливо провів свої останні поєдинки - спочатку не зміг нокаутувати Дженінгса, а потім сенсаційно програв Тайсону Ф'юрі. Чи не зробив українець помилку, не повісивши рукавички на цвях два роки тому до сумнозвісної поразки?
-
Я не бачу причин, через які Кличко мав тоді завершувати кар'єру. Професійний бокс - це в першу чергу питання грошей - той самий бій з Ф'юрі був дуже прибутковим. Зустріч з Джошуа, аналогічно, поб'є багато фінансових рекордів. Тому йти з боксу, коли є можливість заробляти такі гроші - безглуздо.

- Яка ймовірність, що бій триватиме всі дванадцять раундів і кому віддадуть перевагу судді у випадку рівного поєдинку?
-
Це настільки інтригуючий поєдинок, що будь-який прогноз може здійснитися. Ще місяць тому я думав інакше, проте зараз схиляюсь до думки про велику ймовірність дванадцяти раундів. Однозначно, симпатії суддів будуть на стороні чемпіона. По-перше, важливу роль грає фактор рідних стін та натиск публіки. По-друге, перспектива. При всій повазі до Володимира, але він давно минув пік своїх можливостей. У випадку перемоги ми побачимо максимум один-два поєдинки від нього. Джошуа - дуже перспективний та популярний. Не варто забувати, що в боксі існує правило за яким рівні раунди віддають чемпіону, а тому Володимиру необхідно в ринзі зробити більше, ніж його суперник.

Микола ТИТЮК

Сергей Цыба Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 07 мая 2024, 15:26 1

Объединительный поединок пройдет 18 мая в Эр-Рияде