Волейбол. «Галичанка» двічі перемагає

Гонка за «Кругом» триває

«Галичанка» - «Златогор» 3:1(25:22, 19:25, 26:24, 25:20) і 3:1 (25:21, 25:9, 21:25, 25:17)

«Галичанка»: Туркула(к), Зварич, Чернецька, Мандражєєва, Косило, Лонюк (Щур), Танащук (ліберо).

У Тернополі пройшли ігри 7-го туру чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд. Місцева «Галичанка» приймала «Златогор», який у чоловіків асоціюється явно не з жіночим волейболом…

Про перший матч цих команд багато писати не хочеться, такої кількості невимушених помилок у команд давно не доводилось бачити, більше це стосується «Галичанки».

Перша партія розпочалась з потужних атак «Златогора», який одразу ж показав, що приїхав у Тернопіль не номер відбувати. Лише в кінцівці партії тернополянки вирвали перемогу.
Друга партія була за «Златогором», у якого на майданчику виходило абсолютно усе, в той час як гравці «Галичанки» не могли навіть подачу подати.

Початок третьої партії виявився за гостями 8:4, лише в середині партії «Галичанка» вирівняла гру 16:16, у кінцівці партії досвід все ж переміг молодість і як підсумок 26:24.

Як згодом виявилось, третя партія стала ключовою у матчі, бо у четвертій у «Галичанки» у особі Зварич та Туркули прорізався нападаючий удар, і як підсумок 25:19.

Чесно кажучи, перемоги у цьому матчі більш заслуговували волейболістки із Золотоноші, вони справді ХОТІЛИ грати і перемагати на відміну від тернополянок…

Другого ігрового дня тернопільські любителі волейболу очікували з хвилюваннями. І перша партія матчу ці хвилювання ще більш посилила: «Златогор» на кожне очко «Галичанки» відповідав своїм, за рахунку 11:13 тренер «Галичанки» Романович провів заміну - замість інертної Юлії Лонюк вийшла Галина Щур, яка першим ж дотиком до м'яча заробила очко для команди.

За рахунку 15:18 двічі забиває Надя Косило, на що «Златогор» відповідає потужним ударом Альони Малишевої.

За рахунку 20:20 Наталія Чернецька чудовими ударами з другої зони заробляє 2 очка для «Галичанки», вона ж першим темпом робить рахунок 25:21.

По першій партії було помітно, що тернополянки вийшли на матч більш налаштованими, ніж в суботу, що вони і підтвердили у другій партії: 25 :9, про перевагу галичанок у партії свідчить те що тренер гостей Гостищева взяла дві перерви ще до рахунку 8:2, не допомогла гостям заміна звязуючої, Яна Вовченко так і не змогла налагодити гру команди в атаці.

У кінці цієї партії стався епізод який розвеселив глядачів: Олена Туркула, сидячи на підлозі, прийняла нападаючий удар, словами це не опишеш - це потрібно було бачити!

Глядачі очікували продовження і у третій партії, проте «Златогор» показав, що провальна попередня партія це лише непорозуміння. Усю партію команди йшли очко в очко. За рахунку 21:23 тернополянки беруть перерву, яка їм не допомагає - Надя Косило пробиває в аут, а досвідчена Ольга Прокопенко заробляє для «Златогора» 25-е очко.

Початок четвертої партії виявився невтішним для тернополянок: 2:4, проте на першу технічну перерву тернополянки ідуть вже лідерами: 8:7, цьому посприяли Олена Туркула та невдалі дії гравців «Златогора» на блоці.

Надалі «Галичанка» лише нарощувала відрив зусиллями Зварич, Косило, Чернецької та Мандражєєвої, подача якої виявилась надто складною для гостей. Варто відзначити впевнені дії Галини Щур, яка вийшовши у першій партії впевнено провела весь матч.

Ну і як в завершення цієї партії і матчу Чернецька ставить одиночний блок у третій зоні, а Олена Туркула вбиває м'яч у підлогу своїм фірмовим ударом - забігання у другу зону і удар з однієї ноги! Впевнена перемога тернополянок у партії та матчі!

Кращими гравцями матчу були визнані: у «Златогора» - Алла Крутько, а у «Галичанки» - Олена Туркула. Ось тут я з організаторами матчу не згідний. Як на мене, то чудово у цьому матчі виявила себе Наталія Чернецька, яка блискуче атакувала першим темпом і впевнено блокувала удари суперниць. Також хочеться похвалити команду «Златогор», яка показала себе чудово організованою і сильною командою, і четверте місце, яке займає команда, є справді заслуженим.

Ну що ж, гонка за «Кругом» триває, і будемо з нетерпінням чекати наступного туру. Мабуть, шанувальники волейболу погодяться, що саме цей чемпіонат України найцікавіший за останні роки.

Олександр ПАЛІЙ, спеціально для sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 07:42 16

Франк Лебеф высказался об игре украинского вингера