Сергей ЛАВРИНЕНКО: «Отсутствие конкуренции приводит к регрессу»

Главный тренер «Ингульца» подвел итог первой части сезона

Головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко в інтерв'ю клубній прес-службі розповів про план підготовки команди до другої частини сезону та селекційну роботу.

Спершу давайте підсумуємо проведений командою відрізок чемпіонату під Вашим керівництвом.
Складно приходити по ходу сезону (тренерський штаб на чолі з Сергієм Лавриненком «Інгулець» очолив 6 вересня - авт.). Прийшли вже після завершення терміну дозаявки. Ми не мали можливість запросити когось для підсилення гри. Як наслідок у нас були як провальні, так і хороші матчі. Провальними були зустрічі з «Гірником-спорт», коли сталося вилучення вже на восьмій хвилині, з «Оболонь-Броваром», у матчі з яким пропустили три м'ячі за вісім хвилин. На мою думку, хорошими були останні домашні матчі, у яких здобули перемоги над ФК «Полтава», «Скалою», «Арсеналом-Київ» та була зафіксована нічия у протистоянні з лідером першої ліги - ФК «Іллічівець». Хлопці не погано провели ці матчі.

Перша частина нинішнього чемпіонату завершена. Який план підготовки команди до другої частини сезону?
Передбачено три повноцінні збори. Попередньо плануємо зібратися 16 січня на навчально-тренувальній базі. Наступного дня футболісти пройдуть медичний огляд. Перший збір пройде у Володимирівці і завершиться наприкінці січня. Коли укомплектуємо команду, маємо награти склад. Для цього нам потрібні спаринги з хорошими командами, які є закордоном. Проведемо навчально-тренувальний збір у Туреччині.

Які критерії підбору футболістів до команди?
Головне, щоб футболісти відповідали рівню першої ліги. Президент ставить високі завдання, маємо підібрати відповідних футболістів. Фінансова складова нашого клубу стабільна. Хочеться мати конкуренцію на всіх позиціях, щоб була можливість при потребі варіювати склад, вносити тактичні зміни. Конкуренція дозволяє футболісту рости і підвищувати свій рівень. Відсутність конкуренції призводить до регресу.

Источник ФК Ингулец
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 06:30 93

Команда Юрия Вернидуба входит в топ-3, значительно оторвавшись от Днепра-1