Шахтер в большинстве дожал Карпаты

Подопечные Паулу Фонсеки одержали непростую победу на стадионе «Металлист»

Географія арен «Шахтаря» в ролі господарів поля в матчах з «Карпатами» постійно змінюється, і після Києва та Одеси місцем зустрічі команд з полюсів турнірної таблиці став Харків. Після тривалої паузи у Прем'єр-лізі склад гірників порівняно з минулим туром дещо змінився. Замість Ордеця в центрі оборони діяв Ракицький, а Малишева замінив Коваленко. В складі ж «Карпат» замість Грися діяв досвідчений Ксьонз і замість дискваліфікованого Нестерова - Зубейко. До речі, білоруський наставник «левів» Олег Дулуб на гру проти лідера чемпіонату посилив лінію оборони, де цього разу діяв і Костевич.
Як і очікувалось, номінальні господарі поля активніше розпочали поєдинок, і вже у дебюті гри відкрили рахунок. Бернард з лівого флангу атаки прострілив вздовж штрафного, Марлос пропустив м'яча на Срну, і капітан «Шахтаря» дальнім ударом зумів влучно пробити повз частокіл захисників і воротаря. Так «Шахтар» збільшив свою рекордну у чемпіонатах гольову серію до 35-ти (!) ігор. Згодом травму одержав Степаненко, замість якого у гру вступив Малишев.
«Зелено-білі» не знітилися з таким розвитком подій, і капітан команди Худоб'як після пасу з правого флангу Бланко-Лещука випередив захисників і пробив у ціль. Проте асистент арбітра зафіксував сумнівне положення поза грою, і цей гол не був зарахований. І все ж, «леви» таки зрівняли рахунок. Після навісної передачі Костевича на Бланко-Лещука воротар Пятов порушив правила проти аргентинця, і арбітр Бойко без роздумів вказав на «позначку», викликавши невдоволення вже зі сторони «помаранчево-чорних». Пенальті взявся виконувати Ксьонз і чітко пробив низом впритул зі штангою, куди й кинувся досвідчений Пятов.
Напруга на полі зросла ще більше, жорстких єдиноборств не бракувало, і, як наслідок, Бойко почав втихомирювати пристрасті за допомогою жовтих карток. Після чергового «гірчичника» навіть не впорався з емоціями португальський наставник «Шахтаря» Паулу Фонсека. Господарі поля у компенсований час могли забити гол у «роздягальню» гостей. Після навісу Срни «по-волейбольному» зіграв Костевич, і арбітр вдруге у матчі призначив 11-метрвоий удар, цього разу на користь гірників. І Срна не зумів перехитрити Підківку та оформити дубль - воротар «Карпат» розгадав напрям польоту м'яча.
Ледь розпочався другий тайм, як «Карпати» залишились в меншості: Ксьонз в центрі поля після другого у грі попередження достроково залишив поле. І «Шахтар» швидко міг матеріалізувати чисельну перевагу у гол, але кращий бомбардир чемпіонату Феррейра дивом не зумів скористатися передачею Коваленка і пробив мимо воріт. Не зумів відзначитись і Малишев, головою пробивши у незворушного Підківку.
Гра змістилися на половину поля «Карпат», і гірники подовгу контролювали м'яч, намагаючись «розхитати» оборонні редути гостей. Проте гольових моментів не виникало, і Фонсека вводить свіжі сили, випускаючи на поле Тайсона та Дентіньо. Проте Підківка і далі показує чудову реакцію, рятуючи ворота після ударів Фреда і Феррейри.
І все ж, натиск на ворота «Карпат» під кінець напруженого поєдинку привів до взяття воріт суперника «гірників». Срна навісив до центру штрафного, де Феррейра, випередивши Зубейка та Мірошниченка, головою пробив в дальній від Підківки кут воріт. Так аргентинець збільшив свій гольовий серіал у чемпіонаті до чотирьох ігор, у яких «Шахтар» продовжує перемагати.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Шахтер» (Донецк) - «Карпаты» (Львов) - 2:1 (1:1)

Дарио Срна, 10, Факундо Феррейра, 77 - Павел Ксенз, 19, с пенальти

На 45+2 минуте Дарио Срна не реализовал пенальти (вратарь).

«Шахтер»: Андрей Пятов, Александр Кучер, Исмаили, Тарас Степаненко (Максим Малышев, '13), Ярослав Ракицкий, Дарио Срна, Виктор Коваленко (Дентиньо, '65), Ромеро Марлос, Фред, Бернард (Тайсон, '65), Факундо Феррейра

«Карпаты»: Роман Пидкивка, Василий Кравец, Денис Мирошниченко, Евгений Зубейко, Иван Лобай, Назар Вербный, Игорь Худобяк (Гегам Кадымян, '90+2), Дмитрий Клёц, Павел Ксенз, Густаво Бланко-Лещук, Владимир Костевич (Максим Грысьо, '80)

Максим Малышев, 17. Андрей Пятов, 18. Бернард, 44. Дарио Срна, 65. - Павел Ксенз, 39. Евгений Зубейко, 59. Павел Ксенз, 47 (повторное предупреждение).

Арбитр: Сергей Бойко (Киевская область)

Удары (в створ): 17 (8) - 3 (1)
Угловые: 4 - 2
Оффсайды: 2 - 3.

Зрителей: 10.611
Оценка поля: 5.

ШАХТЕР - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 27 апреля 2024, 21:52 21

Украина спокойно обыграла Эстонию

Комментарии