Роман МИХАЙЛОВ: В следующем году можем заявить ФК Львов во вторую лигу

Президент львовского клуба поделился планами на будущее

Невеличке інтерв'ю дав президент футбольного клубу «Львів» Роман Михайлів. Роман Євгенович поділився плани на майбутнє у розвитку клубу.

- Як виникла ідея взяти під свою опіку дитячу школу ФК «Львів», а згодом і відновити основну команду?
- Я колись займався ФК «Карпати» Кам'янка - Бузька, підійшов до мене тренер ФК «Львів» - Роман Марич, попросив підтримки, бо вони в той час перебували в скрутному становищі - не було навіть грошей заявитися на Вищу Лігу ДЮФЛУ. Зважаючи на те, що потрапити туди важко, я прийняв рішення, що буду допомагати дитячій школі ФК «Львів». А щодо основної команди, то я вирішив відновити її, через те, що в нас дуже багато випускників ДЮФШ ФК «Львів» і в них нема можливості продовжувати свою футбольну кар'єру.

Влітку ми узгодили, що спочатку потрібно заявити команду на Першу Лігу U-19, а згодом і на чемпіонат України серед аматорських команд, щоб наші гравці мали більше ігрової практики.

- На початку літа були чутки, що ФК Львів заявлявся в Другу лігу, це правда? Були такі спроби у Вас, якщо так то чому не вийшло заявитися?
-Так, це правда, ми планували заявитися в Другу лігу. Але я зважив всі плюси і мінуси цього рішення, так як друга ліга зараз складається з 17 команд і їздити по цілій Україні, втрачати багато часу на дорогу, воно нам не дасть ніякої перспективи для розвитку юних футболістів. Та і були труднощі заявити команду у Другу лігу, запізно подали заявку.

- Чи маєте якісь плани на реконструкцію стадіону «Сокіл»? За останній рік Ви побудували два хороших футбольних поля. Що ще плануєте зробити там?
- Ми плануємо побудувати там хорошу інфраструктуру, але так як стадіон «Сокіл» в «підвішаному» стані, ми не можемо дійти згоди з керівництвом міста. Приміщення стадіону в нас забрала міська рада, а футбольні поля і земля поки в нашому розпорядженні. Справа щодо стадіону зараз розглядається в суді і рішення поки не прийнято. Якщо нам дадуть можливість, ми візьмемо під свою опіку стадіон і зробимо там відповідний спортивний комплекс, побудуємо трибуни.

- Які завдання стоять перед командою в цьому чемпіонаті серед аматорських команд і Першій Лізі U-19?
- Завдань перед командою в аматорському чемпіонаті не ставили, хай хлопці грають, набираються досвіду, готуються до дорослого футболу. В нас команда молода, більшість гравців віком 17-18 років. В чемпіонаті Першої Ліги U-19 перед нами поставлене завдання посісти перше місце в нашій групі.

- Будете підсилювати команду досвідченими гравцями? Чи у вас пріоритет на молодь?
- Звичайно ми будемо підсилювати команду, але гравцями не старше 25-26 років. Вони мають показувати хороший приклад молоді, підтримувати і допомагати рости в футболі. Акцентувати увагу будемо на гравцях із Західної України, а найбільше - на своїх випускниках.

- Плануєте заявлятися в другу лігу з наступного сезону?
- Якщо формат чемпіонату у Другій Лізі буде дві групи: західна і східна, то будемо. При форматі в одну групу - тоді ні. З молодими гравцями там немає що робити, адже тоді команда проводитиме багато часу у дорозі, а молоді потрібно якомога більше тренуватися.
З наступного сезону також планується, що команди, які займуть перші місця в чемпіонаті Першої Ліги U-19 підвищаться у класі та будуть грати в чемпіонаті Прем'єр Ліги U-19 - це наша ціль.

Михаил Шаповалов Источник: ФК Львов
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 08:01 0

«Бенфика» с 1963 по 1965 год не проигрывала на протяжении 48 матчей