ОФИЦИАЛЬНО: ФИБА допустила Д’Андру Мосс играть за Украину

Дебют натурализованной баскетболистки может состояться 19 ноября в Одессе

ФІБА затвердив 28 жовтня список збірної України на матчі кваліфікації чемпіонату Європи проти збірних Німеччини та Сербії. Але у цьому списку фігурували 23 прізвища, Д'Андри Мосс серед них не було. Щодо цього гравця ФІБА затребував додаткові документи, які одразу ж були надані українською стороною. Напередодні менеджер збірних команд України Наталя Жержерунова написала листа до ФІБА з проханням надати офіційну відповідь щодо приналежності Д'Андри Мосс до національної збірної, оскільки ФБУ виконала усі запити ФІБА і вчасно надала усі документи.

Наталя Жержерунова:
- Було певне хвилювання. Адже час, що залишається до початку матчу з Німеччиною (19 листопада в Одесі - ред.), невпинно спливає. І якби з боку ФІБА з'явився б ще один запит на будь-який документ, ми могли б просто не дочекатися вердикту Міжнародної федерації.

- Які документи могли б ще знагодитися?
- Коли гравця натуралізують, триває його ретельна перевірка. Може в юності він грав за яку-небудь збірну, а ми про це не знаємо? ФІБА усе це перевіряє і виносить рішення, спираючись на документи. З відділу ліцензування і допуску гравців до змагань ФІБА 3 листопада надійшов офіційний лист затверджених гравців для участі у кваліфікаційному матчі чемпіонату Європи-2017 Україна - Німеччина. Вже у ньому було вказане прізвище Д'Андри Мосс. Відтак, 19 листопада в Одесі відбудеться дебют цього гравця у складі збірної України.

Владимир Клепач Источник: Федерация баскетбола Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 07 мая 2024, 07:45 6

Украинцем заинтересовался «Ювентус»