Карпаты – Ворскла. Анонс

Львовяне на грани домашнего антирекорда

У суботу, 5 листопада, «Карпати» на стадіоні «Арена-Львів» у матчі 14-го туру прийматимуть «Ворсклу». Загальна безвиграшна серія «Карпат» у матчах з командою Василя Сачка триває 7 ігор: три нічиї та чотири поразки, а безвиграшний серіал «левів» у поточному чемпіонаті нараховує 12 (!) турів. Якщо «Карпати» і цього разу не переможуть на своєму полі, то встановлять клубну антирекордну серію - 8 поспіль домашніх матчів без перемог.
17 листопада виповниться вже 20 років, як суперники почали відлік особистих зустрічей в чемпіонатах України. У Львові «Карпати» перемагали вісім разів, причому востаннє ще у грудні 2012 року, а «Ворскла» - сім. Востаннє «зелено-білі» суперники зустрічалися у Львові ще в жовтні минулого року, але ще на стадіоні «Україна». Тоді голи забивали лише гості: спочатку Турсунов «зрізав» м'яча у власні ворота, а потім відзначались Бараннік (двічі) та екс-«карпатівець» Ткачук. Матч першого кола нинішнього чемпіонату у Полтаві переможця не виявив - нічия 1:1. Рахунок відкрив Грисьо, а під кінець гри врятував «Ворсклу» від поразки Коломоєць.
В минулому турі «Ворскла» пропустила 700-й гол у Прем'єр-лізі після одного з м'ячів Романа Яремчука, до речі, сина колишнього «карпатівця» Олега Яремчука. Підопічні Василя Сачка, які у попередніх двох сезонах входили до п'ятірки кращих команд Прем'єр-ліги, докладають всі зусилля, аби потрапити до першої шістки чемпіонату і знову вести боротьбу за путівку до Ліги Європи
У нинішньому складі львів'ян двічі вражав ворота «Ворскли» капітан «левів» Худоб'як і по одному м'ячу у Костевича, Бланко-Лещука та Грися. Серед полтавчан виділимо Коломойця, який раніше два рази забивав «Карпатам», по разу відзначалися Чеснаков, Скляр, Хльобас і Ткачук.
У новому протистоянні не братимуть участі Сергій Рудика та Артур Новотрясов, які за згодою сторін залишили «Карпати». За словами гендиректора ФК «Карпати» Юрія Дячука-Ставицького, «новому головному тренеру Олегу Дулубу вони не підходили по ігрових якостях, очевидно, вони його не переконали у своїй необхідності. Ми вирішили розірвати з ними контракти, щоб дати шанс проявити себе місцевій молоді, на яку клуб робить ставку».
Натомість з особливою мотивацією готуються до поєдинку «карпатівець» Ярошенко та «ворсклянин» Голодюк, які свого часу виступали за обидва клуби. Та й Ксьонз, відновившись від травми, вже займається у загальній групі.
Головним арбітром поєдинку призначено одного з найдосвідченіших вітчизняних арбітрів - Сергія Березку, який провів вже 93 матчі в елітному дивізіоні. Березка за участю «Карпат» провів 13 ігор, у яких «леви» здобули 3 перемоги, тричі зіграли внічию та зазнали 7 поразок. «Ворскла» при суддівстві Березки теж провела 13 матчів, у яких також 3 рази перемагала, але 5 разів грала внічию і стільки ж програвала.

Щодо круглих цифр навколо матчу, то 150-й матч у Прем'єр-лізі може провести «ворсклянин» Сергій Сімінін. Якщо пощастить полтавчанам, то вони можуть забити і 650-й м'яч в чемпіонатах, але для цього треба провести три голи.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:
«Карпаты»: Мысак, Кравец, Лобай, Нестеров, Зубейко, Чачуа, Завийский, Костевич, Грысьо, Худобяк, Бланко-Лещук
«Ворскла»: Непогодов, Сапай, Чеснаков, Дитятьев, Симинин, Голодюк, Ребенок, Кобахидзе, Турсунов, Хлебас, Коломоец
Травмированные: Карноза («Карпаты») - Пердута («Ворскла»)
Котировки букмекеров:
Олимп: 3,13 - 3,15 - 2,21
Марафон: 3,18 - 3,32 - 1,60
Bwin - 3,10 - 3,10 - 2,20
5 ноября, суббота
«Карпаты» - «Ворскла»
Львов. Стадион «Арена-Львов». 17.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Сергей Березка (Киев)
Прогноз Sport.ua - 1:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 06:20 6

Между Шахтером и Динамо сохранился интервал в 4 очка за 4 тура до финиша

Комментарии