СОБОЛЬ: «Арбитр несправедливо назначил пенальти в ворота Украины»

Защитник сборной поделился впечатлениями о ничьей с Турцией (2:2)

Захисник національної збірної команди України Едуард Соболь прокоментував нічию із командою Туреччини з рахунком 2:2 у матчі відбіркового раунду чемпіонату світу 2018 року на стадіоні «Конья Бююкшехир» у Коньї.

- Едуарде, Андрій Шевченко сказав на прес-конференції, що збірна України до 80-ї хвилини контролювала хід подій на полі. Але потім були пенальті та нервові останні хвилини. Що сталося з командою? Україна все-таки заслуговувала на перемогу над Туреччиною чи нічия є закономірним результатом?
- Думаю, ми більше заслуговували на перемогу, аніж турки. Дійсно, до 80-ї хвилини все було нормально, а під кінець матчу через втому ми почали заробляти непотрібні стандарти, створюючи напругу біля наших воріт. А так, думаю, ми перегравали турків як по грі, так і по гольових моментах і заслуговували взяти три очки.

- Яке враження залишив Ваш безпосередній суперник по флангу - Емре Мор, якого турецькі ЗМІ назвали найкращим гравцем матчу у складі команди-господарів?
- Це хороший футболіст, досить складно було проти нього діяти. Він виконував хороші проходи, обігравав по два-три гравці нашої команди. Намагалися нівелювати його сильні сторони.

- Про що говорив Андрій Шевченко під час перерви, враховуючи, що Туреччина забила неприємний гол «у роздягальню»?
- Андрій Миколайович сказав, щоб ми продовжували гнути свою лінію: взяти контроль над м'ячем, нагнітати ситуацію в атаці і більш сконцентровано діяти позаду.

- Ви були поруч з епізодом, коли арбітр призначив пенальті у наші ворота на 80-й хвилині. Можете прокоментувати, що відбулося в той момент у нашому штрафному майданчику?
- Думаю, арбітр несправедливо поставив 11-метровий удар, тому що була звичайна боротьба. Може, Тарас трохи прихопив суперника, але і він у відповідь зробив те ж саме. Є ситуації, коли футболісти фолять набагато жорсткіше, а арбітри не ставлять пенальті.

- Місцева публіка своїм свистком не збивала з пантелику за ходом гри?
- Ні, все було повністю сконцентровані на грі. Можливо, моментами чув неймовірну підтримку вболівальниками турецької збірної, але від гри вона абсолютно не відволікала.

Михаил Шаповалов Источник: Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 14 мая 2024, 03:40 0

Подопечные Унаи Эмери отыгрались с 1:3

Комментарии