Фанаты требуют переименовать Ильичевец в Металлург

Ультрас мариупольской команды поддержали болельщики «Буковины»

Ультрас маріупольського футбольного клубу «Іллічівець» перед матчем проти «Буковини» провели марш з вимогою перейменування клубу.

Як повідомив організатор акції - представник ультрас та керівник ЦК «Азову» у Маріуполі - Антон Требухов, вболівальники вимагають повернути історичну назву клубу - «Металург»:

«Клуб відновлювався двома металургійними комбінатми і належить не одному підприємству, а всьому місту. А Маріуполь - це місто металургів, а не іллічівців. Уже понад рік діє закон про декомунізацію, а клуб досі її не пройшов», - заявив він.

Ультрас маріупольського клубу принципово ніколи не вживали сучасної назви, називаючи його «Металургом». Під час маршу, окрім традиційних зарядів, звучав також заклик «Вимога нації - декомунізація».

Акцію підтримали і четверо фанатів чернівецької «Буковини», які приїхали на матч до Маріуполя. За словами одного з них, клуби можуть бути суперниками, але «фанат фанату - друг і брат», тому розбіжностей за межами футбольного поля немає. Особливо це відчутно після початку війни, коли ультрас всієї країни оголосили перемир'я та масово пішли на фронт.

Зокрема, у 2014 році багато фанатів «Металурга» пішли служити до полку «Азов».

Владимир Клепач Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 01:12 0

На высшем уровне Гармаш дебютировал в октябре 2007 года

Комментарии