Иван ГЛАВАН: «Даже не понял, как потерял сознание»

Украинец поднялся на второе место командного чемпионата мира по спортивной ходьбе

Напередодні змагань зі спортивної ходьби на 50 км на Олімпійських іграх стало офіційно відомо, що Ігор Главан піднявся з третього на друге місце командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби. У Ріо-де-Жанейро атлетові понад усе хотілося виступити вдало і бодай зачепитися за десятку, особливо після не найкращого старту на дистанції 20 км. Але менше ніж за п'ять кілометрів до фінішу українець втратив свідомість і не зміг фінішувати.
Ігор Главан: «Стан був не такий, як на командному чемпіонаті світу у Римі. Можливо, перепрацювали на тренуваннях або не вдалося втримати форму. На Олімпійських іграх планували потрапити хоча б у десятку. Впродовж 30 кілометрів ніщо не віщувало біди. А десь після 34-го організм почав засинати. Лікар сказав, що почалася гіпоксія, кисневе голодування. І чи то на 36-му, чи то на 38-му кілометрі втратив свідомість і прийшов у себе вже у швидкій.
Якщо починається гіпоксія, перебороти її вже не можна. Коли вийшло сонце, стало спечно, було тяжко йти. Але не думав, що так станеться. Тяжко було і на чемпіонаті Європи-2014 у Цюриху, проте тоді міг продовжувати змагання. Там «закислило», але голова була ясна. А тут, навпаки, ноги не «закислило», а голова почала відключатися. У такому стані лишається лиш чекати, коли відключишся. Я навіть не зрозумів, як це сталося. Раніше бачив, як інші втрачали свідомість по ходу дистанції, і не розумів, як таке може бути. Зараз відчув це на собі. Трішки розбив лікоть, але слава Богу, що не голову.
Прикро, що так добре почався сезон, а закінчився так невдало. Не вдалося реалізувати себе на Олімпійських іграх і є над чим задуматися. Зокрема над тим, чи правильно було готуватися відразу до двох дистанцій. Потрібно відпочити, переглянути дещо у своїх планах. Олімпійські ігри - головний старт чотириріччя. Але наступного року буде чемпіонат світу, також дуже важливий турнір. Спробуємо у 2017-му вже не припускатися тих помилок, які були зараз».
Источник Федерация легкой атлетики Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 22:52 0

Портал Fourfourtwo выпустил интересный рейтинг