Шкільна футзальна ліга у Києві: все тільки починається

У столиці України триває процес визначення фіналістів Всеукраїнських змагань з футзалу

Київ - досить специфічне футзальне місто. Тут по вулицям ходять чоловіки з «мішками грошей за спиною» (як це уявляють мешканці інших міст), натомість звичайній середній школі для того, щоб виставити свою команду на міські змагання, не вистачає грошей навіть на ігрову форму. Не скажу, що в багатьох містах України ситуація кардинально різниться, але знаємо ми про регіони, де дитячому (зокрема, і шкільному) футзалові приділяється максимум уваги при мінімальних можливостях.

Минулого сезону, коли «Шкільна футзальна ліга України» лише розпочинала свій тернистий шлях до великих звершень, а в семи регіонах до змагань були долучені практично усі райони, у столиці відбірковий етап вдалось провести на базі лише одного, Печерського району. Не сказати, що не намагались, але опір нам чинили серйозний…

Цього сезону усе інакше - «Шкільна футзальна ліга» це вже не перспективний дитячий всеукраїнський турнір, а повноцінні змагання, виступати у яких - престиж для кожного школяра. Тому і до організації столичного етапу керівники місцевих навчальних закладів підійшли з відповідальністю. В таких умовах Федерації футзалу міста Києва вдалось досягти домовленості з десятьма районами столиці, у яких вже повним ходом проходять матчі серед школярів.

Декілька слів про систему розіграшу. Після відбіркових змагань безпосередньо на районному рівні, переможці потрапляють до плей-офф, де зіграють з переможцем сусіднього району. Таким чином, Київ отримає п'ять найсильніших шкільних команд, які зійдуться у фінальних змаганнях за право потрапити до гранд-фіналу ШФЛУ. У фінальному етапі команди зіграють між собою за коловою системою протягом двох днів в одному з залів Києва. Переможе команда, яка набере найбільшу кількість очок (за більш детальними поясненнями звертайтесь до Регламенту змагань).

А зараз пройдемось по кожному з районів, таким чином прослідкувавши за перебігом відбіркового етапу у Києві. Взагалі, столиця ще до кінця лютого мала б отримати чемпіона, але у зв'язку з довготривалим карантином термін змагань довелось подовжити. Отож, справжні баталії розгорнулись у Святошинському районі, команда школи №287 лише у серії пенальті переграла представників СШ №197. Тепер на хлопців чекає фінальний етап, де вміння точно пробивати «з позначки» теж може знадобитись. У плей-офф святошинці зустрінуться з переможцем Солом'янського району, футболістами СШ №12. Про перипетії цього протистояння читайте в наших наступних матеріалах.

Плей-офф між найбільш престижними районами столиці, Печерським та Шевченківським, відбудеться у четвер, 3 березня, у Новопечерській школі - господарі прийматимуть СШ №1. У Подільському районі (без якого, як відомо з пісня, Київ неможливий) чемпіон вже відомий - це школа №118. Свого суперника по плей-офф вони ще чекають, фінал в Оболонському районі запланований на середу, 2 березня.

«Не кожен птах долетить до середини Дніпра!» - стверджував класик, але ми не тільки долетіли до середини, а й перепливли його за для того, щоб розповісти вам про перебіг змагань столичного етапу ШФЛ. Переможці відбіркових етапів Дніпровського та Деснянського районів зійшлись у безкомпромісній битві у школі «Домінанта». Право зіграти у фіналі здобули представники Деснянського району. А от Дарниця, яка славиться своїм футбольним сьогоденням, без бою потрапила до фінального етапу - Голосіївський район відмовився від участі в змаганнях, посилаючись на відсутність ігрових майданчиків у навчальних закладах району (погодьтесь, причина «ще та»).

Отже, столичний етап «Шкільної футзальної ліги України» у самому розпалі! Слідкуйте за новинами на нашому сайті і за можливості підтримуйте юних футзалістів, які лише розпочинають свій шлях у великому спорті!

Источник Ассоциация футзала Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 29 апреля 2024, 15:45 2

Легендарный боксер рассказал, как готовится к бою с Джейком Полом