Денис ЛУКАШОВ: «На площадке думаю о победе»

Защитник сборной Украины рассказал о своем переходе в «Летувос Ритас»

Захисник збірної України достроково розірвав угоду з саратовським «Автодором» і уже прибув до Литви, де продовжить сезон у складі «Летувос Ритас». Перше інтерв'ю на новому місці українець дав прес-службі свого нового клубу.

- Денис, здається, ти не дуже добре залишав саратовський клуб. Чому вирішив залишити «Автодор» та обрав пропозицію «Летувас Ритас»?
- Перша частина сезону насправді була доброю. Ми вийшли в другий етап Єврокубка та посідали п'яте місце в Єдиній лізі ВТБ.
Та мені важко пояснити, що сталося потім. У «Автодорі» з'явилися внутрішні проблеми, про які я не хотів би говорити. Ці проблеми стали позначатися на результатах. Тому інформація агента про цікавість до мене з боку «Летувас Ритас» стала приємною несподіванкою. Вирішив спробувати допомогти литовцям досягти максимального результату цього сезону.

- Тобі уже неодноразово доводилося грати і проти збірної Литви і в самій Литві. Які враження від країни?
- Не секрет, що Литва - одна з найсильніших баскетбольних держав Європи. Люди тут люблять і розуміють баскетбол. Цілком зрозуміло, що це спорт №1 в Литві. Раніше я грав з кількома вашими співвітчизниками. Усі вони гарні люди і великі професіонали.

- На якому етапі зараз твоя кар'єра?
- Сподіваюся, що вона ще розвивається, незважаючи на проблеми, викликані травмами та початком військових дій на Сході України. Планую пограти найближчі роки та досягти успіхів у Литві.

- Які твої уподобання на майданчику та поза ним?
- На майданчику я перш за все думаю про перемогу. Звичайно, важливо набирати очки, робити підбирання, роздавати передачі, але головніше для мене - перемагати. Я - командний гравець. Буду радий, якщо допоможу партнерам набирати очки, а команді - перемогти. Також з задоволенням допоможу команді захищатися.

За межами майданчика у мене часу не так вже й багато було. Особливо в Саратові, де далекі виїзди. Тому більше часу проводжу з дівчиною та переглядаю матчі, особливо за участі українських команд.

- Майже всю свою кар'єру ти грав в Україні. Лише після початку військової агресії з боку Росії переїхав до Саратова. Що думаєш про ситуацію в Україні?
- Я не можу змінити це. Розумію, що все це дуже погано. Я сам з Донецька, де зараз ведуться активні військові дії. Багато моїх родичів і друзів ледь виживають. Я не можу якось це змінити, тому більше концентруюсь на баскетболі.

Хоча в Саратові мене тепло зустріли. Навіть не очікував. Не хотів би обговорювати військові питання, оскільки не вважаю доцільним робити це без повного знання ситуації.

Источник Федерация баскетбола Украины
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 18:29 9

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок