Михайло ГРИЦИНА: «Збулась моя мрія!»

Кращий бомбардир чемпіонату Екстра-ліги про враження від дебюту в офіційних матчах відбору до ЧС-16

Бомбардирські якості найкращого голеадора чемпіонату Екстра-ліги, гравця львівської «Енергії» Михайла Грицини, не могли пройти повз увагу головного тренера збірної України з футзалу Олександра Косенко. Як показали відбіркові матчі чемпіонату світу, які 10-13 грудня пройшли в угорському місті Дьйорі, Михайло Грицина може демонструвати свої навички голеадора і в міжнародних матчах. По разу Михайло розписався в воротах збірних Бельгії та Угорщини, і обидва голи були надважливими у цих поєдинках.

- Які емоції у гравця, який вперше одягнув футболку національної збірної?
- Можна сказати, що збулась моя мрія! Для кожного футболіста виступати за свою збірну - це головна мета в кар'єрі, і я цієї мети досяг. За цей період, який я провів у збірній, я багато чого для себе почерпнув, граючи на одному майданчику з найкращими футзалістами своїх країн. Звичайно, після того, як ми повернулись до Львова, знадобилось трохи часу, щоб повернути свій організм до нормального стану, адаптуватись до звичного ритму життя. Була і втома, чого приховувати... Але це приємна втома, втома щасливої людини!

- Що можете розказати про Дьйор, порівнюючи його зі Львовом?
- Дьйор - не таке велике місто, центр тут взагалі крихітний. Але багато в чому наші міста схожі - дається взнаки, що колись ці два міста були частиною однієї держави. Схожі архітектурні рішення у старовинних будівлях, планування вулиць.

- До Угорщини наша делегація прибула разом з вболівальниками...
- Так, ми знали, що без підтримки не залишимось, але ніхто навіть і не сподівався, що ця підтримка буде такою шаленою! Фактично наші вболівальники створили таку атмосферу, яка є на домашніх матчах «Енергії», в останньому матчі місцеву «торсиду» взагалі не було чути.

- Коротко охарактеризуйте три матчі, які Ви провели у Дьйорі.
- Перша гра, з Англією, була моїм дебютом. Відповідно був деякий мандраж, не було тієї сміливості, яка мала б бути. Але після кількох перших змін стало легше, плюс віддав гольову передачу, це додало впевненості. Гра з Бельгією дуже сподобалась, адже мені вдалось відзначитись. У цьому матчі вже не було ніякого мандражу, грали впевнено.

- Матч з Угорщиною видався найбільш тяжким і відповідальним...
- Так, дійсно, це була вирішальна гра. Угорські гравці фізично дуже сильні, але в той же час грають грубо, провокують, «малюють» фоли, просять у арбітрів жовті картки. Дуже відчувалась симпатія арбітрів до місцевої команди, але всупереч усім цим факторам ми довели, що сильніші, і справедливо зайняли в групі перше місце.

- Матчам у Дьйорі передував підготовичий збір у Харкові та Києві. Як був організований збір? В яких умовах мешкали, тренувались?
- В плані умов для підготовки усе було організовано на найвищому рівні. І в Харкові, і в Києві у збірної було усе, щоб якісно підготуватись до матчів відбору. Хочеться подякувати Асоціації футзалу України за таку увагу до збірної. Ми розуміємо, що для організації і збору, і виїзду команди, потрібні чималі ресурси, у тому числі і фінансові, тому наша вдячність реалізована у тому результаті, якого ми досягли на даний момент.

- До речі, щодо фінансової складової. Є інформація, що гравці провідних збірних Європи, які вийшли зі своїх груп з першого місця, отримали за це солідні суми винагород від ферерацій. Що отримали гравці збірної України?
- Перед збірною стояло лише одне завдання - вихід до плей-офф з першого місця. За виконання цього завдання Сергій Васильович Владико пообіцяв гравцям хороші преміальні, що стало додатковим стимулом для кожного з нас. Приємно, що у цей складний час Асоціація футзалу України знаходить ресурси, щоб не лише забезпечувати збірну усим необхідним, а й «дякувати» гравцям за виконання поставленого завдання.

- Яку з шести команд хотілося б отримати в суперники по плей-офф?
- В принципі, все одно. Ми зайняли у своїй групі перше місце, тому ми маємо бути сильнішими усіх шести команд, які фінішували другими!

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футзал | 03 мая 2024, 22:40 0

Капитан «Кардинала» – о поражении в полуфинале Кубка Украины