Елена ПИДГРУШНАЯ: «День отдыха придаст мне сил»

Украинская биатлонистка прокомментировала гонки в Поклюке

Капітан жіночої збірної України підсумувала результати спринтерської гонки та персьюту.

- Олена, чиє було рішення, що ти не бігтимеш сьогодні?
- Те, що я не бігла, це буле спільне рішення - моє і тренерів. Враховуючи те, що я пропустила минулий рік, завжди краще зробити паузу за цих обставин, ніж, стартуючи з 40-го міста, намагатись потрапити в 20-ку. Тим більше, що всі стріляли добре, і я мало що могла зробити.

- Які враження від першої гонки?
- Претензій до себе вистачає. Просто день, мабуть, не наш був. Сказати, що я одна випала, чи хтось інший, не можна, просто пішов спад. Що до цього призвело. Можливо те, що ми десь менше в горах готовилися до сезону. Тобто, тут якісь системні моменти… Можливо, цей день відпочинку надасть мені більше сил.

- Як спостерігалось за гонкою зі сторони?
- Я раділа, що не бігла, дивлячись як важко працювали дівчата. Тут висота, і завжди важко бігти. Хтось боровся, а хтось, коли була хоч якась можливість відпочивати, намагався відпочивати.

- Чим викликані промахи наших дівчат?
- Це гори. Вони намагались когось доганяти, а через це збивалося дихання. В Хохфільцені до стрільбища підходиш з підйому, а тут, в Поклюці інша специфіка: підйом-спуск, підйом-спуск, а потім затяжний спуск перед стрільбищем. Пульс збивається…

- Що чекаєш від гонки масс-старту? Якусь тактику розробила?
- Як казав мій тренер «Нуль, нуль, на фініш розштовхався…» Не знаю, все видно буде по ходу. Не можу сказати сьогодні, що буде завтра.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 16:43 4

Киевляне выиграли первый тайм со счетом 1:0