ФОМЕНКО: «Прекрасно знаем, как играть против Словении»

Наставник сборной Украины - о предстоящем матче плей-офф отбора на Евро-2016

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко разом з гравцем команди Євгеном Коноплянкою поспілкувався із представниками мас-медіа напередодні першого матчу плей-офф чемпіонату Європи 2016 року зі збірною Словенії, який відбудеться у суботу, 14 листопада, на «Арені Львів» у Львові.

- Михайле Івановичу, чи є якісь проблеми, які Вам так і не вдалося вирішити напередодні цього матчу?
- Нічого такого не залишилося, чого ми не вирішили. Ми готувалися з тими хлопцями, які завтра вийдуть на поле та будуть грати. Ми готові, все інше покаже гра.

- Збірна пропускала через помилки центральних захисників, вони грали далеко один від одного, як будете вирішувати цю проблему?
- Це ж така справа: люди, враховуючи свою підготовку та можливості, грають так, як грають. Те, що ми могли зробити - надати більше інформації - ми зробили. Завтра будуть індивідуальні бесіди, установка. Враховуючи свої можливості та можливості суперника, ми спробуємо пояснити це та обговорити певні нюанси.

- Тренер Словенії сказав, що передивився всі матчі України. Скільки матчів дивились Ви, щоб зрозуміти манеру гри цієї команди?
- Справа в тому, що для того, щоб зрозуміти філософію команди необхідно подивитися 2-3 матчі. Ми це безперечно зробили: зрозуміли їх манеру гри та спробуємо донести її до наших хлопців.

- Це була Ваша ідея грати у Львові?
- Наша збірна із задоволенням грала і в Києві, і у Львові, і в Харкові і скрізь нас гарно підтримували, наша робота - виходити на поле та досягати результату.

- Питання, яке всі оминають, та все ж. Чи згадуєте 1999 рік? Чи буде той матч додатковою мотивацією для хлопців?
- Ми реалісти, живемо сьогоднішнім днем. Те, що було, то вже історія. А ми дивимося в майбутнє.

- Який психологічний стан в команді? Про що спілкуєтесь з футболістами, чи треба з кимось проводити індивідуальні бесіди?
- Хлопці для себе найкращі психологи, адже фахівця можна обманути, а себе ні. Вони розуміють, що це особливі ігри. А недооцінки не було, немає, і не буде.

- Як будете грати без Ротаня, Кучера та Степаненка?
- Так буває в кожній команді. Хто отримає можливість, той нею і скористається та доведе, що він готовий не гірше, а можливо і краще за інших.

Источник Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 18 мая 2024, 00:19 1

Дерек прокомментировал предстоящий поединок Александра и Тайсона Фьюри

Комментарии