ФІЛІППОВ: «Ми маємо зіграти у фіналі крупного турніру»

Головний тренер чоловічої збірної України відповів на деякі запитання

Нещодавно на Виконкомі Федерації волейболу України Юрій Іванович Філіппов був призначений наставником чоловічої збірної України. Тож тепер він буде поєднувати дві посади - в національній команді та у харківському «Локомотиві».

- Юрію Івановичу, як ви сприйняли цей черговий виклик у своїй професійній діяльності?
- По-перше, маю подякувати своїм колегам - тренерам клубів Суперліги та вищої ліги - за довіру. Саме їх рішення взяв до уваги Виконком Федерації, тож тепер я буду намагатися виправдати всі ці сподівання. Зроблю все можливе, щоб, незважаючи на важкі часи, які ми переживаємо в країні і в українському волейболі зокрема, національна команда України нарешті вийшла до фінальної частини крупного змагання - чи то чемпіонату світу, чи першості Європи або Олімпійських ігор.

- Нещодавній успіх студентської збірної України в Кореї наближає нас до вершин, про які ви щойно обмовились?
- Так, гадаю, що друге місце на Універсіаді неабияк надихнуло усіх нас і змусило повірити у наш великий потенціал. Я, звісно, уважно слідкував за виступами нашої команди на студентському форумі, дивився практично всі ігри. Ще б пак - шестеро гравців цієї збірної так чи інакше пов'язані з харківським «Локомотивом». На мою думку, друге місце - це великий успіх і дуже достойний результат. Могли б зазіхнути і на золото - не вистачило зовсім трішки. Але все одно у фіналі українці проявили бійцівські якості, і я вітаю наших хлопців з цим значним досягненням.

- Що очікує на національну збірну в найближчій перспективі? Вас, звичайно, не влаштовує той факт, що головна команда країни в останні роки практично не проводить товариських зустрічей?
- Звичайно, не влаштовує. Але це питання, скоріше, до керівників Федерації, а також до відповідальних осіб Міністерства молоді та спорту. Я своє завдання бачу у тому, щоб розробити план підготовки команди і представити керівництву своє бачення тренувального процесу. А далі - справа за волейбольними організаторами.

- Перейдемо до теми вашого клубу - харківського «Локмотиву». Чи задоволені ви тим, як проходить міжсезоння?
- У нас все відбувається по плану. Позаду залишилися два підготовчих збори, які ми провели в Миргороді. Увесь цей час команда працювала над загально-фізичними вправами, не використовуючи м'ячі. Хлопці займалися на тренажерах, плавали, стрибали - і так кілька тижнів в режимі дворазових занять. Звичайно, за цей час за м'ячами усі скучили (посміхається). На початку серпня продовжили роботу вже вдома у Харкові, перед цим пройшовши обов'язкове медичне обстеження. Зараз приступили до безспосередньої роботи з м'ячами. У цьому місяці плануємо взяти участь у товариському турнірі на День міста (харків'яни будуть його відзначати 23 серпня. - Прим. ред.).

- Скільки гравців долучаєте до спільних занять?
- Десять гравців основного складу плюс волейболісти-вихованці нашої школи резерву - хлопці віком 15, 16, 17 років. Дві-три людини із них, я думаю, мають шанси потрапити до заявки першої команди на сезон… Якщо брати в цілому, триває процес планового омолодження колективу, який, я сподіваюся, негативно не вплине на наші результати.

За матеріалами прес-служби ФВУ

Игорь Заржицкий Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 03 июня 2024, 11:49 0

Новозеландец считает, что Усик умеет держать удары по корпусу