Студенти: до зустрічі в Києві

Наступний чемпіонат Європи серед студентів пройде в Україні

У суботу, 14 липня, в Римі пройшли останні поєдинки п'ятого клубного чемпіонату Європи серед студентів, у якому виступали одразу два представники України - команди Івано-Франківського Національного технічного університету нафти й газу, а також Міжрегіональної Академії управління персоналом (МАУП). Вітчизняні колективи взяли участь у розіграші місць з 5-го по 16-е.

Прикарпатці - п'яті
Івано-франківці, котрі в заключному матчі групи D завдали розгрому команді Туреччини - 4:0, посіли другу сходинку й за регламентом турніру отримали право позмагатися за місця з п'ятого по восьме. В першому матчі суперниками українців виступила Португалія, яку наші співвітчизники впевнено перемогли - 2:0. А в суперечці з Литвою, що напередодні виявилася сильнішою за Німеччину, «нафтовики» вибороли п'яту позицію - також 2:0.

Найкращий серед найгірших
Команда МАУП, посівши останній щабель у групі С, мала нагоду покращити свої позиції в матчах за 13-16 місця. Й кияни сповна скористалися своїм шансом. Спочатку вони здолали Туреччину - 4:2, а згодом переграли поляків - 2:0.

«Золото» за французами
Переможцем турніру стали французи, завдавши поразки ще одній команді з Туреччини в серії післяматчевих пенальті - 5:3. Основний та додатковий час вирішального протистояння закінчився внічию - 1:1. Бронзові нагороди завоювали студенти з Італії, з мінімальним рахунком здолавши опір росіян - 1:0. Нагадаємо, що наступний чемпіонат Європи серед студентських клубів пройде в 2008 році в Києві.

Підсумкова класифікація
1. Франція.
2. Туреччина (Стамбул).
3. Італія.
4. Росія.
5. Україна (Івано-Франківськ).
6. Литва.
7. Німеччина.
8. Португалія.
9. Іспанія.
10. Кіпр.
11. Греція (Патри).
12. Греція (Афіни).
13. Україна (Київ).
14. Польща.
15. Фінляндія.
16. Туреччина (Анкара).

ФФУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 17 мая 2024, 06:31 7

Бой за титул абсолютного чемпиона мира состоится в Эр-Рияде (Саудовская Аравия)