Польські мас-медіа на боці Дніпра

Попри присутність у складі Севільї Крихов‘яка, польська преса вважає, що у Дніпра є шанси виграти ЛЄ

Перечитавши кілька статей у польських газетах, дійшов приємного висновку, що польські мас-медіа прихильно ставляться до українського клубу. Не можна сказати, що всі одностайно бажають звитяги дніпрянам, але, визнаючи статус фаворита за «Севільєю», все ж виявляють неприховану симпатію саме до українців.

Польський таблоїд «Експрес», відповідаючи духу видання, помістив на цілу шпальту велику фотографію Євгена Селезньова. Інтерв'ю українського форварда знаменує цитата, написана синьо-жовтими літерами : «Цей Кубок буде для України».

Видання «Інтеріа» нагадує про те, що лише за кілька години їзди автом від Дніпропетровська йде війна, а тому клуб був змушений свої домашні матчі в єврокубках грати за 500 кілометрів від рідного міста. У той же час польський журналіст наводить цитату Мирона Маркевича у відповідь на цю ситуацію: «Так, ми відчуваємо дискомфорт через це, але цілком свідомі того, що чимало інших людей у нашій країні зовсім не мають спокійного й комфортного життя через війну на Сході».

Спортивні журналісти у Варшаві добре обізнані з нашими реаліями: «Краник фінансового потоку у «Дніпрі» в один чудовий день закрутився. Якщо 2010 року річний бюджет «Дніпра» сягнув 35 мільйонів доларів, то тепер клуб придбав тих досвідчених і недорогих гравців, в тому числі легіонерів, які були вільні на даний момент в Україні і які мали допомогти витиснути з даної ситуації максимум. І цей розрахунок виправдався, - зазначає колега з «Пшегльонду спортового».

Згадуючи моменти талану, коли дніпрянам пощастило із незарахованим голом «Карабаха» і голом Євгена Селезньова у Неаполі, наші колеги проте резонно запитують: хіба може бути випадковим фіналістом команда, котра по ходу дистанції вибила з боротьби іменитих європейських грандів «Наполі» та «Аякс»?

Таємницю успіху «Дінпра» польські спортивні мас-медіа вважають саме головного тренера команди: «Не має сумніву, що головною зіркою української команди є Євген Коноплянка, але експерти підкреслюють, що головним архітектором успіху є саме Мирон Маркевич. На чолі «Металіста» він сповідував атакувальний стиль, але коли прийшов до Дніпропетровська, не чіплявся за напрацьовані схеми, а, тверезо оцінивши можливості команди, зробив ставку на оборону».

Команда, що спирається на досвідчених гравців грає дуже розумно, а тактика, застосована до можливостей гравців, приносить ефект. У 16 матчах, «Дніпро» пропустив лише 11 м'ячів, а це значить, що команда Маркевича вміє нейтралізувати найпотужнішу атаку, не втрачаючи холодного розсуду і використовуючи найменші помилки суперника».

Ключовим гравцем «Дніпра» поляки вважають Євгена Коноплянку. Про його роль в команді красномовно свідчить той факт, що саме проти нього гравці команд суперників найчастіше порушували правила. 45 фолів на Євгенові - це більше, ніж на будь-якому іншому футболістові нинішньої Ліги Європи. У той же час колеги відзначають важливу роль для команди досвідчених Руслана Ротаня, Артема Федецького, Євгена Селезньова та Матеуса. Форму голкіпера «Дніпра» Дениса Бойка називають фантастичною.

«Дніпро колись теж витрачав багато грошей на дорогі трансфери, але тепер видно, що клуб змінив політику. У першій команді - 12 вихованців клубної футбольної школи, найталановитіший з яких - Коноплянка, а це яскраве свідчення того, що виховання власних талантів виправдовує себе, - зазначає журналіст Мирослав Жомбкевич.

Ніхто не може достеменно оцінити, яким саме чином події на Сході України вплинули на футбольну команду, але однозначно мобілізували колектив. У цьому впевнені майже всі колеги з Польщі, з якими доводилося сьогодні спілкуватися. Колеги вважають, що «Дніпро», ключові гравці якого є українцями, вийде на фінал з відчутно сильнішою мотивацією, ніж чинний володар титулу «Севілья».

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ з Варшави

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 07:44 25

«Пенсионеры» вместе с Михаилом обыграли «Тоттенхэм» 2:0 в перенесенном матче АПЛ

Комментарии