Карпаты – Олимпик. Анонс

Львівська прем’єра «Олімпіка»

У неділю на поле стадіону «Україна» вийдуть команди, які цього року ще не знали радості бодай одної перемоги. «Карпати» прийматимуть донецький «Олімпік», гравці якого вперше в історії вийдуть на поле львівського стадіону. Поточна у чемпіонаті безвиграшна серія «зелено-білих» з грудня минулого року триває вже сім ігор - чотири нічиї та три поразки.

В елітному дивізіоні країни «Олімпік» стане вже 34-м суперником «Карпат», який завітає до Львова. Матч першого кола цих суперників відбувся у Києві, де донецький клуб виступає у ролі господарів, і завершився перемогою підопічних Романа Санжара. Перемогу «Олімпіку» приніс влучний удар Кирила Дорошенка, який, до речі, з чотирма голами є кращим бомбардиром «олімпіків».

Гравці «Олімпіка» в ролі дебютанта чемпіонату своїми результатами наробили багато галасу у першій частині чемпіонату, а в цьому році виступають вкрай невдало, зазнавши поразок у всіх шести весняних матчах. Пропущено при цьому 23 голи, а забито суперникам лише чотири. Навесні, до речі, ще не брав участі у чемпіонаті 41-річний президент клубу Владислав Гельзін, який у першій частині сезону відзначився одним голом у ворота суперників. Загалом пропускна у чемпіонаті серія «Олімпіку» розпочалась ще 9 листопада і триває 10 ігор - 31 м'яч.

Після минулого у Прем'єр-лізі розгрому «Олімпіка» від «Дніпра» (0:5) Роман Санжар наголосив: «Напевно, висновки будуть кардинальні, тому що так продовжувати далі не можна». Разом з тим, «Олімпік» успішно виступає у Кубку України, дійшовши до півфіналу, де на донецький клуб чекає двобій з «Динамо». З особливим настроєм вийде на поле Ігор Тищенко, який у минулому сезоні провів декілька матчів і за «Карпати». Під сумнівом вихід на поле «карпатівця» Артура Карноза, у якого раніше було ігрове ушкодження.

Підопічні Ігора Йовічевіча в разі перемоги над «Олімпіком» мають нагоду випередити своїх сусідів по зоні вильоту з «Іллічівця» на два очка, враховуючи, що на маріупольців чекає гостьовий матч з «Дніпром». Чи перервуть «леви» свою безвиграшну серію, дізнаємось після фінального свистка київського арбітра Івана Бондаря, для якого це буде дебютна гра за участю «Карпат». Загалом Іван Бондар раніше провів у Прем'єр-лізі лише 18 ігор, в т.ч. один поєдинок за участю «Олімпіка», у якому донецький клуб в гостях поступився «Чорноморцю» з великим рахунком 0:4.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Мысак - Костевич, Гитченко, Пластун, Мирошниченко - Клец, Чачуа, Кожанов, Худобяк, Швед - Страшкевич

«Олимпик»: Махарадзе - Иванов, Мищенко, Гришко, Доронин - Дорошенко, Огиря, Моха, Иса, Драченко - Кадымян

Травмы: Карноза («Карпаты»)

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
Марафон: 2,45 - 3,40 - 3,04
WilliamHill - 11/10 - 9/4- 9/4

26 апреля, воскресенье
«Карпаты» - «Олимпик»
Львов. Стадион «Украина». 14.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Иван Бондарь (Киев)
Прогноз Sport.ua - 1:0

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 28 апреля 2024, 00:09 2

Лондонский клуб совершил эффектный камбек

Комментарии