Анатолий ТИМОЩУК: «Лучшим подарком будет победа сборной»

Полузащитник национальной команды Украины поделился ожиданиями от встречи с Латвией

Капітан національної збірної команди України Анатолій Тимощук, якому сьогодні виповнюється 36 років, розповів про майбутній товариський матч зі збірною Латвії, який пройде 31 березня на «Арені Львів» у Львові.

- Анатолію, як складно буде Вам налаштуватися на товариський матч зі збірною Латвії після надскладної кваліфікаційної гри із іспанцями у Севільї?
- Рівень команд зовсім різний, але, думаю, що з настроєм у збірної ніколи не було проблем. Тим більше, що ми граємо у Львові. Буде максимальний настрій, усі футболісти продемонструють хорошу гру і зроблять все можливе, щоб здобути перемогу.

- Що Ви знаєте про збірну Латвії?
- Ми дивилися ряд матчів, у нас були насичені теоретичні заняття. Найяскравішим показником цього колективу, звичайно, є виїзний матч відбору Євро-2016 із чехами, у якому вони пропустили гол лише на останніх секундах поєдинку, зігравши внічию із рахунком 1:1. Окремо не став би кого-небудь виділяти, команда грає досить мобільно за рахунок колективних дій. Збірна Латвії - хороший суперник, недооцінювати якого ми не маємо права.

- Як Вас привітала команда із Днем народження? Чи були якісь сюрпризи від товаришів по збірній?
- Вже не вперше зустрічаю День народження під час збору у національній команді. Мене привітали усі гравці і тренерський штаб. Подарували теоретичне заняття, яке вже у нас пройшло. Кращим подарунком буде перемога команди. Дві перемоги були б ще кращим подарунком, але... У цілому, звичайно, дуже приємно отримувати привітання з Днем народження.

- На кого із ваших суперників по групі кваліфікації континентальної першості схожа збірна Латвії?
- По грі вони більш усього схожі на македонців. У них немає яскравих зірок у команді, але колектив демонструє хороший футбол. Цю команду досить непросто обіграти. У них поки що не все складається у нинішньому відборі, але, вважаю, це не закономірність, а виняток. Латвійці демонструють гарний командний футбол, ця команда сильна духом на футбольному полі.

Михаил Шаповалов Источник: Украинская ассоциация футбола (УАФ)
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 00:59 6

Украинский вратарь остался в запасе в последнем матче

Комментарии