Карпаты – Волынь. Анонс

«Галицько-волинське» дербі нічийним не буває

У п'ятницю, 13 березня, «Карпати» у Львові матчем проти сусідів з «Волині» (початок о 19.00) відкриють програму 17-го туру у Прем'єр-лізі. Домашні поєдинки «зелено-білих» проти волинян раніше жодного разу не завершувалися внічию: 6 вікторій «левів» та 4 перемоги гостей.

Востаннє «Волинь» приїжджала до Львова 15 березня минулого року, гості після удару Козьбана перемогли з рахунком 1:0. Цікаво, що з 2004-го року волиняни більше одного гола за гру у Львові не забивають. Після цього в матчі першого кола поточного чемпіонату у Луцьку «Карпати» взяли реванш і перемогли - 2:0. Тоді відзначилися Балажіц та Кожанов, який загалом вже тричі голами засмучував «червоно-білих». До речі, ця перемога «Карпат» і досі залишається для львівського клубу єдиною гостьовою у нинішньому, 24-му за ліком національному чемпіонаті. Діючими голеадорами попередніх зустрічей є також «карпатівці» Голодюк та Худоб'як - по одному м'ячу.

У «галицько-волинському» протистоянні «зелено-білим», враховуючи зняті 9 очок і відповідне турнірне становище, відступати нікуди. Перемога «левам» потрібна, як повітря, аби випередити «Іллічівець», який у цьому турі гратиме з «Динамо». Підопічним Ігора Йовічевіча важко даються голи у цьому чемпіонаті, і з жовтня минулого року більше одного м'яча за гру «Карпати» не забивають.

Щодо «Волині», то з особливим настроєм може вийти на поле новачок команди Віталія Кварцяного, вихованець львівського футболу Шуст, який у 2004-2005 роках захищав ворота «Карпат», коли вони ще грали у першій лізі. До речі, для Шуста це вже 6-й (!) клуб у Прем'єр-лізі.

Дискваліфікованих гравців у складах обох суперників немає. «Карпатівський» лазарет покинув грузин Даушвілі, який зазнав травми ще під час турецьких зборів, і минулого четверга вже відіграв в Раві-Руській перший тайм переможного поєдинку молодіжного складу «зелено-білих» проти волинян.

За плечима досвідченого столичного арбітра матчу Сергія Березки вже 77 ігор у Прем'єр-лізі. Березка провів 7 матчів за участю «Карпат»: +2=1-4, та 7 матчів за участю «Волині»: +3=1-3.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Мысак - Костевич, Пластун, Гитченко, Мирошниченко - Клец, Кожанов, Голодюк, Карноза, Швед - Сергийчук

«Волынь»: Шуст - Парцвания, Жунич, Шабанов, Немчанинов - Бабенко, Шарпар, Бабатунде, Бикфалви, Матей - Кобахидзе

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
Марафон: 2,60 - 3,45 - 2,80
Bwin: 2,50 - 3,00 - 2,70
William Hill: 29/20 - 21/10 - 9/5

13 марта, пятница
«Карпаты» - «Волынь»
Львов. Стадион «Украина». 19.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Сергей Березка (Киевская обл.)
Прогноз Sport.ua - 1:0

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 00:11 1

В возрасте 85 лет ушел из жизни Сесар Луис Менотти

Комментарии