Формат Кубку України збережено

Вчора відбувся Виконком ФФУ

Одними з ключових моментів Виконкому ФФУ, що засідав 12 червня в Будинку футболу, стали затвердження Положення розіграшу Кубку України та Календаря чемпіонату України-2007/08. Зокрема, розглядалася пропозиція ПФЛ на всіх етапах Кубку України визначати переможця в одному поєдинку, а в разі нічиєї вдаватися до матчу-перегравання. Головний аргумент представників Ліги - наступний сезон буде на місяць коротшим через проведення фіналу Євро-2008 в Австрії та Швейцарії. Однак Виконком з такою точкою зору не погодився.
Аргументи ФФУ
Члени Виконкому проголосували за збереження апробованої в минулому сезоні схеми. Вона передбачає, що протистояння першого та другого попередніх етапів, 1/16 та 1/8 фіналу складатимуться з одного матчу, а учасники чверть- та півфіналів гратимуть вдома й у гостях. Глава ФФУ Григорій Суркіс висловив сподівання, що збереження формату Кубку України надасть ігрову практику гравцям збірної України перед важливими матчами кваліфікаційного раунду Євро-2008.

Визначення найкращих
«До того ж саме така схема сприятиме виявленню дійсно найсильніших команд, а при наших турботах про підвищення національного рейтингу потрібні організаційні умови для відбору саме тих, хто найвірогідніше спроможний здобути залікові очки в єврокубках», - додав віце-президент ФФУ, голова Комітету професіонального футболу Анатолій Біденко.

Старт ще не визначений
Окрім того, вирішено, що команди вищої ліги долучаться до розіграшу на етапі 1/16 фіналу та обов'язково проведуть свої стартові матчі проти представників нижчих ліг на виїзді. Кубок України-2007/08 стартує з першого попереднього раунду, дата проведення якого визначиться пізніше. Другий кваліфайн пройде 8 серпня, матчі 1/16 фіналу заплановані на 26 вересня, 1/8 - на 31 жовтня. Чвертьфінальні двобої відбудуться 8-9 та 15-16 грудня, а півфінальні - 19 березня та 16 квітня 2008-го.

Фінал - 7 травня
В зв'язку з тим, що НСК «Олімпійський» перед Євро-2012 буде реконструйований, постає питання щодо місця проведення фіналів Кубку України протягом найближчих років. Тому до 31 жовтня 2007 року Виконком ФФУ має визначитися з містами-кандидатами та їх пропозиціями стосовно організації наступного вирішального матчу, що відбудеться 7 травня.

Календар вищої ліги
Також Виконком затвердив Календар змагань серед професіональних клубів України сезону-2007/2008. Зокрема турнір вищої ліги стартує 14 липня 2007 року та фінішує 18 травня 2008-го. На зимову перерву команди підуть після 18-го туру, матчі якого відбудуться 1 грудня, а повернуться до змагань 1 березня.

Інформ-служба ФФУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 26 мая 2024, 09:59 6

Лучше по системе «гол+пас» в чемпионате Испании стартовал только Криштиану Роналду