Карпаты: газоанализатор, специальные весы и гости из Киева

Львовский клуб использует последние медицинские разработки для подготовки ко второй части сезона

З часу виходу із відпустки і до вильоту в Туреччину футболісти «Карпат» проходять медогляд та різноманітні тестування, що для пересічного уболівальника є доволі незвичними. Наприклад, центральний захисник «Карпат» Ігор Пластун майже 15 хвилин ходив і бігав із спеціальною маскою, схожою на протигаз. А Денис Кожанов стояв на спеціальній вазі, що показує не лише кілограми, але й безліч інших речей.

Двічі на рік до Львова приїжджає спеціальна група із київського науково-дослідного інституту фізкультури. Спеціальне обладнання дозволяє визначити чимало показників, що необхідні для лікарського та тренерського складу. Наприклад, вже згадана маска-протигаз називається газоаналізатор і показує процеси обміну речовин під час навантажень, а також дає можливість оцінити дихальну і серцево-судинну систему.

«Регулярно ми проводимо спеціалізовані медичні обстеження, щоб знати можливості кожного гравця. У спорті навантаження доволі серйозні, відповідно, нам треба знати, хто і які навантаження може виносити. Також ми вимірюємо пульс і порівнюємо його з результатами аналізів. Отримані показники мають можливість оцінити наші тренери, щоб знати хто недопрацьовує, а хто навпаки перепрацьовує. Відповідно, комусь може треба буде зменшити навантаження, а комусь збільшити. Окрім цього, у нас зараз багато молодих виконавців - нам необхідно зібрати про них якомога більше інформації» - розповів старший лікар ФК «Карпати» Ростислав Пастушенко.

Нагадаємо, що в четвер львівські «Карпати» вирушають на перші збори до Туреччини, де проведуть три контрольні матчі - проти хорватського РНК «Спліт», польського «Гурніка» із Забже та австрійського клубу «Адміра Ваккер».

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 23:59 17

Украина в рейтинге УЕФА заняла окончательную 18-ю позицию

Комментарии