Михаил СОКОЛОВСКИЙ: У Шахтера не будет проблем с мотивацией

Экс-игрок донецкого клуба считает, что «горнякам» хочется закончить год на мажорной ноте

Ветеран донецького «Шахтаря» Михайло Соколовський в інтерв'ю «Футбол 24» поділився очікуваннями від єврокубкових ігор українських клубів.

- У виїзній грі із «Порту» в футболістів «Шахтаря» не буде проблем із мотивацією?
- Футболістам хочеться закінчити рік на оптимістичній ноті. Нещодавно їх бачив, у них гарний настрій, усі в тонусі. Впевнений, проблем із налаштуванням у «гірників» не буде. Наскільки мені відомо, на цей матч у «Шахтаря» вийде основний склад.

- Тобто, «чемоданного» настрою у «гірників» не буде?
- Ні, «гірники» не гратимуть опустивши руки, вони викладатимуться на полі. Попри те, що донеччани виконали завдання на цьому етапі і пробилися в наступний раунд Ліги чемпіонів, гра проти «Порту» буде немов за вихід із групи.

- Як гадаєте, скільки команд представлятиме Україну в Лізі Європи весною - 1 чи 2?
- В Лізі Європи наші команди погано виступили, якість футболу була низькою. Прикро, що «Металіст» та «Дніпро» переживають падіння. У харків'ян здавалося б усе є: футболісти, гроші, якісні легіонери. А тут … У гравців «Металіста» на полі спостерігається байдужість.

- Із грошима в «Металіста» якраз проблеми, футболістам невчасно виплачують зарплату…
- Наскільки мені відомо, футболістам «Металіста» виплатили зарплату років на 10 уперед (сміється). Тобто, те що можна було виплачувати упродовж 10 років, їм чомусь виплатили за один рік. Ну і футболіст на полі не думає за гроші. Уже потім, так. А на полі кожен футболіст думає лише про гру. Інакше краще взагалі не виходити на поле.

- Як гадаєте, «Дніпру» вдасться вийти із групи?
- «Дніпро» невпевнено грає. «Карабах» не повинен був центр поля переходити. Так, у них є хороші легіонери, але рівень «Дніпра» вищий. Сталася недооцінка суперника. А недооцінку допускають футболісти не високого класу. Правильно говорить Маркевич, команду потрібно комплектувати. «Дніпро» повинен в останньому матчі року видати хорошу гру, показати, що команда чогось вартує. Від цього матчу дуже багато чого залежить.

Гліб ВАКОЛЮК, «Футбол 24»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 08 мая 2024, 06:23 0

Полуфинальный матч главного еврокубка пройдет 8 мая в 22:00