БАЛЬЧОС: «От наших функционеров можно ожидать чего угодно»

Если ФФУ разрешит крымским клубам играть в России – это будет преступление, уверен специалист

Екс-керівник Професійної футбольної ліги України Мілетій Бальчос прокоментував рішення УЄФА по кримським клубам.

- Мілетію Володимировичу, УЄФА заборонив кримським клубам грати в іноземному чемпіонаті без згоди ФФУ. Як гадаєте, наша Федерація може дати таку згоду, прикриваючись, скажімо, турботою про футбол і потребу його збереження на півострові?
- УЄФА прийняла рішення в контексті власних статутних норм. Думаю, це рішення має влаштувати усі сторони. А стосовно дозволу нашої Федерації… Я не думаю, що до цього дійде. Інакше, це буде порушенням морально-етичних обов'язків перед спільнотою України. Хоча, знаючи, можливості деяких наших функціонерів, від них можна очікувати будь-чого. Уже було багато «відданого патріотизму» після розгляду справи стосовно кримських клубів. Якщо Федерація дозволить кримчанам грати у чемпіонаті Росії, це буде злочин.

- Росія піде на відкритий конфлікт із УЄФА чи все-таки виключить кримські клуби із чемпіонату?
- Ось цим рішенням УЄФА звільнила російський футбольний союз від політичного впливу у Росії. Зараз РФС може виключити кримчан із другої ліги і прикритися рішенням УЄФА. Тобто, політичні чи урядові структури не зможуть тиснути на РФС. Є рішення УЄФА і його потрібно виконувати. Правильно, що УЄФА взяло під свій патронат розвиток дитячо-юнацького футболу. Це має також влаштувати усі сторони, можливо, за винятком російської.

- Що означає «УЄФА взяло під патронат дитячо-юнацький футбол»?
- Наскільки я зрозумів, УЄФА буде виділяти кошти на дитячо-юнацький футбол Криму, уже призначено людину, яка буде курувати це питання. Ось це і означає взяти під патронат дитячо-юнацького футболу. Це не дасть можливості росіянам відчувати себе господарями на цій території.

Гліб ВАКОЛЮК, «Футбол 24»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 23:36 8

Команда Почеттино победила в дерби