Карпаты – Шахтер. Анонс

На это раз «Шахтер» во Львове сыграет в роли гостей

Матчем у столиці Галичини, де «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть «Шахтар», відкриються поєдинки 13-го туру у Прем'єр-лізі. Враховуючи, що донецька команда через події на Донбасі приймає суперників у Прем'єр-лізі та Лізі чемпіонів теж у Львові, то матч обіцяє бути особливо принциповим. Поєдинок проти «Карпат» стане для «Шахтаря» останньою репетицією перед матчем у груповому етапі Ліги чемпіонів, який 25 листопада відбудеться на «Арені Львів» - з іспанським клубом «Атлетік».
На полі «Карпат» баланс попередніх матчів суперників у національних чемпіонатах вказує мінімальну перевагу «зелено-білих», у яких дев'ять перемог над «Шахтарем», чотири нічиї та вісім вікторій гірників. Саме в матчі з «Шахтарем» 5 квітня 1992 року «Карпати» здобули свою першу перемогу в чемпіонатах України. Саме в матчі з гірниками «зелено-білі» зазнали двох з трьох своїх найбільших поразок у вищій лізі - 0:5, у 2004 та 2011 роках, причому останній раз саме у Львові.
Востаннє підопічні Мірчі Луческу, який, до речі, дебютував в Україні у 2004 році саме в матчі з «Карпатами», виходили на поле стадіону «Україна» у вересні минулого року. Тоді з рахунком 3:2 перемогу святкували «Карпати», у складі яких відзначились Бартуловіч (двічі) та Гладкий, у гостей - Дуглас та Ісмаілі. Серед діючих гірників найкращий гольовий показник в матчах з «Карпатами» у Луіса Адріано - 5 м'ячів. Свого часу чотири голи забивав львів'янам і Гладкий, який у минулому сезоні захищав ще кольори львівського клубу. Серед діючих «карпатівців» по разу забивали «Шахтарю» Худоб'як та Голодюк.
Обидва тренери мають кадрові проблеми: у «Карпат» через дискваліфікацію пропустить гру Муртаз Даушвілі, в «Шахтарі» травмовані Тарас Степаненко та Олександр Кучер. Після вилучення в минулому турі головний тренер «зелено-білих» Ігор Йовічевіч не зможе керувати діями свої підопічних на тренерському містку. Зрештою, за словами наставника «левів», «ми розуміємо, проти кого граємо. Тому мотивація з боку тренера не потрібна, щоб вона не переросла в психологічний бар'єр. У нас існує повага до «Шахтаря», але нема страху. Ми вже показали, що можемо грати на рівних з сильними командами».
Виведе суперників на поле один з найдосвідченіших арбітрів Прем'єр-ліги Віктор Швецов з Одеси, для якого це буде 108-а гра у чемпіонатах. Раніше Швецов провів 13 матчів за участю «Карпат», у яких зелено-білі набирали очки у шести іграх: 3 перемоги, 3 нічиї та 7 поразок. «Шахтар» же у 19-ти зустрічах при Швецові перемагав у тринадцяти матчах і по 3 рази грав внічию та програвав.
У Прем'єр-лізі «Шахтар» наразі перебуває на незвичному для себе в останні роки третьому місці. Додатковою мотивацією для гірників може стати нещодавнє рішення Виконкому ФФУ про повернення на фініші сезону у випадку необхідності «золотого матчу».
Юрій НАЗАРКЕВИЧ
Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Мысак - Костевич, Пластун, Балажиц, Мирошниченко - Чачуа, Карноза, Худобяк, Гитченко, Ксенз - Сергийчук

«Шахтер»: Пятов - Шевчук, Ордец, Ракицкий, Срна - Фред, Фернандо, Дуглас Коста, Тейшейра, Тайсон - Луис Адриано

Травмы: Кучер, Степаненко («Шахтер»)

Дисквалификации: Даушвили («Карпаты»)

Котировки букмекеров:
Марафон - 16,00 - 6,00 - 1,25
Bwin - 10,00 - 5,00 - 1,25
21 ноября, пятница
«Карпаты» - «Шахтер»
Львов. Стадион «Украина». 19.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Виктор Швецов (Одесса)
Прогноз Sport.ua - 1:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 02:22 0

«Пенсионеры» вместе с Михаилом обыграли «Тоттенхэм» 2:0 в перенесенном матче АПЛ

Комментарии