Петр КУШЛЫК: «Петь гимн должны все футболисты»

Заслуженный тренер Украины поделился ожиданиями от матча с Литвой

- Наша команда розуміє, що не показала поки того футболу, який від неї очікували, - розпочав розмову Петро Кушлик. - Утім, треба зробити й скидку, адже багато основних футболістів не могли грали через травми. У нас фактично не було нападаючого. Але думаю, що треба в такі моменти підтримати команду. Впевнений, хлопці засвоять уроки від гри з Люксембургом, особливо від першої половини матчу, яка вийшла дуже кепською. Вони, як і казали, намагатимуться виправити свої помилки. Треба було гідно підходити до матчу, а не думати, що Люксембург вдасться обіграють у пів ноги. Добре, що Бог був на нашому боці.

- З Литвою Михайло Іванович анонсував перевірку найближчого резерву. Ви кого очікуєте побачити в старті?
- Дуже цікаво було б побачити, в якому стані Вернидуб. Він останні матчі грає дуже вдало. Це хороший захисник з відмінними антропометричними даними. Можна було б спробувати його у стартовий склад поставити. Заслуговує, аби вийти на поле з перших хвилин і Хомченовський. Обов'язково треба знати в якому стані перебувають ці футболісти. Не дай Бог хтось травмується. Отож резерв треба завжди мати аби зі спокійною душею підходити до матчів. Тому вважаю, що Михайло Іванович правильно зробить, якщо дасть нагоду проявити себе хлопцям, які до цього не мали нагоди проявити себе.

- Рахунок матчу Україна - Литва має значення, чи головне - якість гри?
- Лише на рахунок грати не варто, але ви ж розумієте, що апетит приходить під час їжі. Щонайменше ми цій команді не маємо програвати не залежно від статусу матчу. І команда це має розуміти, тому маємо перемогти 3:1. Гадаю, сьогодні буде хороший футбол, адже хлопці будуть мотивовані. Їм потрібно буде показати себе перед тренером, засвітитися...

- Підсумовуючи пройдений шлях, як можна оцінити результати команди цього року?
- Цей рік можна вважати вдалим. Бачите, який у нас зараз час. У країні фактично йде війна. Хлопці розбурхані. Кілька клубів не грають вдома. Тяжко в такій ситуації дивитися футбол. Тому треба підтримувати національну збірну. Не хочу називати прізвища, але деякі намагаються зайвий раз розкритикувати збірну, що зараз робити і не варто…

Хотів би побажати і деяким футболістам, щоб вони гімн навчились співати. В команді є дуже порядні футболісти, ветерани нашого футболу - Анатолій Тимощук, Андрій П'ятов… Нехай вони зроблять зауваження. Коли команда співає разом, то і грає разом - це божевільний адреналін. Як вона співатиме, так вона і гратиме. А коли вони никають-тикають, так вони і грають потім.

Sport.ua

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 20:12 16

Команда из Харькова впервые победила под руководством Скрипника и покинула зону вылета

Комментарии